70 Pencere / Shivim Panim Rav Dr. Levi Cooper ve Pardes Gençleri İstanbul’da

İki yıldır 70 Pencere kapsamında, ayrıca 2014 Limmud ve diğer farklı zamanlarda Türkiye’ye gelerek çeşitli konularda cemaati aydınlatan Rav Dr. Levi Cooper, geçen seneden beri Pardes- Yahudi Öğretileri Enstitüsünde öğrenim gören yüksek lisans öğrencilerini de İstanbul cemaatiyle tanıştırıp kültürlerarası köprü kuruyor

Nazlı DOENYAS Toplum
16 Mart 2015 Pazartesi

Doktorluk unvanını Bar İlan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden alan Rav Cooper, Yeruşalayim’de Pardes Yahudi Öğretileri Enstitüsü’nde (Pardes Institute of Jewish Studies) ders veriyor. Aynı zamanda İstanbul Yahudi Cemaati’nin eğitim danışmanı ve Miras Seminerleri’nde (Heritage Seminars) de tarih bilimci olarak çalışan Rav Cooper’ın  Jerusalem Post Gazetesi’nde köşesi var. Yahudi Eğitim Önderliği’ne (Jewish Educational Leadership) ve Bar İlan Üniversitesi Lookstein Merkezi gazetesinin editörlüğüne  de katkıda bulunuyor.

Rav Dr.Levi Cooper, geçen yıldan beri 70 Pencere/Shivim Panim ile birlikte farklı bir proje kapsamında, Amerika’nın önde gelen üniversitelerinde lisanslarını tamamlayıp Pardes Üniversitesi’nde lisansüstü öğrenimlerini yapan öğrencileri İstanbul cemaati ile buluşturuyor. Geçen seneki program çerçevesinde, okulda  ve cemaatin farklı yerlerinde eğitim veren gençlerden farklı bir grup, yine okulda ve cemaatte eğitim verecek.

 70 Pencere/Pardes 2015 Programında 25 Mart Çarşamba akşamı düzenlenecek gecede: ‘Gönülden Vermek-Gönüle Vermek’ ve ‘Kadın Merhameti-Erkek Merhameti’ konuları İngilizce ve interaktif şekilde ele alınacak.

Kayıt ve Bilgi:

[email protected]