Siyonist Birlik yenilgiyi kabul etti

İsrail’de oy sayımında Netanyahu’nun partisi Likud’un son anda 6 sandalye farkla birinci olmasının ardından Siyonist Birlik Partisi Genel Başkanı İshak Herzog basına yaptığı açıklamada yenilgiyi kabul etti.

Dünya
18 Mart 2015 Çarşamba

Resmi olmayan sonuçlar sonrası Herzog, Başbakan Binyamin Netanyahu’yu arayarak tebrik etti.

Netanyahu’nun seçimdeki bir numaralı rakibi, daha iyi bir İsrail için demokratik platformda mücadelelerine devam edeceklerini belirtirken, Netanyahu bir koalisyon hükümeti kurmak için hazırlıklara derhal başlayacaklarını dile getirdi. 

Herzog basının karşısında şöyle konuştu: “Birkaç dakika evvel Netanyahu’yu arayarak tebrik ettim ve şans diledim.

Solcu Siyonist Birlik Partisi önümüzdeki dönemde Netanyahu’nun sağ görüşlü Likud Partisi’ne bir alternatif olarak muhalefete devam edecektir.”

İsrail’in ekonomik ve siyasi problemlerinin çözüm beklediğini hatırlatan Herzog, partisinin ülkede sosyal adalet sağlamak için tüm gücü  ile çalışacağının altını çizdi. 

Seçim zaferinin ardından Başbakan Netanyahu ise şöyle konuştu: “Gerçekler bizi beklemez, İsrail halkı bizden en kısa zamanda bir hükümet kurmamızı ve ülkenin önündeki sorunları çözmemizi beklemektedir.  Zaman kaybetmeden oluşturacağımız yönetim kadromuzun en önemli öncelikleri arasında İsrail’in güvenliği ve ekonomisi olacaktır.”