Suudi Prens: İran nükleer olursa aynısını biz de isteriz

Suudi Arabistan istihbarat örgütü eski başkanı Prens Turki El Faysal BBC’ye yaptığı açıklamada, İran’ın silah standardında zenginleştirilmiş uranyum üretmeyi başarması halinde kendilerinin de bu güce sahip olmak isteyeceklerini belirtti.

Dünya
16 Mart 2015 Pazartesi

İran’la Batı arasında halihazırda yapılan görüşmelerden Tahran’ın nükleer konusunda herhangi bir hak elde etmesi durumunda dünyadaki  tüm ülkelerin nükleer silah yarışına gireceğini dile getiren Prens Türki şöyle konuştu: “Her zaman söylediğim gibi bu görüşmelerden ne sonuç çıkarsa aynısını bizde talep edeceğiz. Aynı hakları sadece Suudi Arabistan değil tüm dünya isteyecek, dolayısı ile böyle bir anlaşmaya karşıyız.

İran’ın nükleer  kitle imha silahları üretme potansiyeli dışında bölgede  ayrılıkçılık yaratan bir ülke olduğunu belirten Prens sözlerine şöyle devam etti: “İran zaten Yemen, Suriye, Irak, Filistin ve Bahreyn’de, kutuplaşma yaratan bir ülke dolayısı ile kitle imha silahlarının sınırlanması konusunda bir anlaşmaya varmak, Tahran ile olan diğer sorunları da çözmeyecek.”