Daha yeni anladım

Küçükken öğrendiklerimin başkalarının istekleri ve doğruları olduğunu daha yeni öğrendim...

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
11 Mart 2015 Çarşamba

Küçükken öğrendiklerimin başkalarının istekleri ve doğruları olduğunu, başkalarının zevkleri, hobileri, yetenekleri olduğunu, başkalarının duyguları olduğunu yeni öğrendim.

Kendini tanımak, ne istediğini bilmek, yeteneklerini anlayabilmek belli bir tecrübe ve zaman istiyormuş. Ne mutlu ki fark ettim ve o yönde adımlar atabildim.

Yeni nesil ile farkımız bu sanırım. Onlar daha çok ne istediklerini biliyorlar. Daha fazla kendi hayallerinin peşinde koşabiliyorlar. Biz o kadar cesur değildik. Bizim nesil 35’ten sonra açıldık.

Ne yapabilirim anne olarak diye düşünüp duruyorum. Kendi yargılarımı, kendi doğrularımı ona dayatmasam ne iyi olurdu değil mi? Bunun yerine destek olsam, yüreklendirsem ne mutlu olurdu kim bilir? Çünkü inanmakla başlar tüm buluşlar, kazançlar, başarılar. Hayallerini destekledikçe, onları dinledikçe, alan verdikçe ve en önemlisi de onlara güvendikçe onlar büyüyebilecekler. Bırakalım denesinler, kaybetmek korkusu olmadan denesinler, hata yapabilme özgürlükleri ile denesinler. Başarısızlık tanımını okulda alınan bir ‘F’ veya düşük not mu belirliyor sanki? Önemli olan denemeye niyetli olması, hatasından öğreniyor olması; işte başarı bu demek değil mi ki? En büyük ve tek başarısızlığın, denememek ve o anda var olmamak olduğuna karar verdim.

Yeni öğrendim hata yapabileceğimi, yapmam gerektiğini, başlangıçta bir şeyin kötü olabileceğini ama zamanla gelişebileceğini. Mantık düzleminde bilsem de, bilinçaltımda öyle köklü kodlanmıştı mesajlar! Uzun yıllar direndim, alışkanlıklarımdan vazgeçemedim. Hiçbir şey için geç olmadığına karar verdim.

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın…

 

Müzedeyiz...

Pera Müzesi’nde 26 Nisan’a kadar sergilenecek olan Alberto Giacometti’nin heykellerini gezebilirsiniz.

 

Atölyeler...

Çocuk İstanbul Atölyeleri: Beyoğlu’nda (0212 311 78 35) 6 Haziran’a kadar her cumartesi, 4-15 yaş arası çocuklara hitap eden çalışmalar yapılmaktadır. Çocuk İstanbul’un misyonu, çocukların formel eğitim alanı dışında ve yanında, akranlarıyla birlikte eşit ve paylaşımcı bir ortamda eğlenerek öğrenecekleri, birey olarak kendilerini tanıyacakları, beceri ve kavrayışlarını geliştirip zenginleştirecekleri nitelikli ortamlar ve fırsatlar oluşturmak ve bunun süreklilik ve kalıcılığını sağlamaktır.

Sakıp Sabancı Müzesi’nde: Çocuklar için inanılmaz atölyeler... Sanatın her yönünü anlatan, resimden kaligrafiye aklınıza gelebilecek her şey…

 

Yaşasın Tiyatro Zamanı

Çöp Çetesi Matrak Müzikali 14 Mart’ta KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde.

TİM Gösteri Merkezi’nde iki  oyun birden...

Alice Harikalar Diyarı’nda... 14 Mart’ta.

Garfield Live...Sihirli Amsal Kitabı’nda ise 15 Mart’ta.

Yıldız Çalan Kurbağa... 14 Mart saat 13:00’te Caddebostan Kültür Merkezi Küçük Salon’da.

Canım Kardeşim: 21 Mart saat 13:00’te Mall of İstanbul MOİ Sahnesi’nde.