On binler Rabin Meydanı’nda Netanyahu’yu protesto etti

Yaklaşık kırk bin kişi olduğu tahmin edilen kalabalık, cumartesi akşamı Tel Aviv’deki Rabin Meydanı’na akın ederek Netanyahu hükümetini protesto ettiler

Dünya
11 Mart 2015 Çarşamba

Solcu Meretz Partisi ve merkez sol partisi Siyonist Birliği’nin posterleriyle dolu alanda ilk sözü Mossad eski Başkanı Meir Dagan alarak heyecanlı kalabalığa seslendi. Cuma günü verdiği bir röportajda Netanyahu hükümetini sertçe eleştiren Dagan, tekrar İsrail Başbakanı’nı hedef alarak, “Kendi politik kariyerinden başka gözü hiçbir şey görmeyen ve tek politikası kendini kurtarmak olan bir liderimiz var” dedi.

Zaman zaman gözlerinin yaşlandığı görülen Dagan, kişisel politik hırslar taşımadığını, İsrail’in düşmanlarından korkmadığını fakat tereddüt ve kararsızlık içinde yolunu kaybetmiş gibi görünen İsrail yönetiminin kendisini ürküttüğünü söyledi.

Geçtiğimiz yaz yapılan operasyon sırasında hayatını kaybeden bir subayın dul eşi Michal Kastan Keidar da, İsrail-Filistin çatışmasına göz yumduğunu söylediği Netanyahu’yu kıyasıya eleştiren bir konuşma yaparak, “Evet, Başbakan, elbette hayatın kendisinden önemli bir şey yoktur fakat sürekli İran’dan bahsedip de bizlere nice canlara mal olan kendi kanlı Filistin sorunumuza gözümüzü kapayamayız” dedi. Tel Aviv Belediyesi, ‘İsrail değişim istiyor’ sloganı altında düzenlenen yürüyüş için, meydana açılan ana sokaklar dahil pek çok yolu ulaşıma kapattı. Yürüyüşe katılmayı planlayan kişilerin toplu taşıma araçları kullanmaları çağrısı yapıldı.

Yürüyüş, 17 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerden sadece bir buçuk hafta önce düzenlendi. Önümüzdeki cumartesi günü de aynı meydanda Netanyahu taraftarlarının düzenleyeceği bir yürüyüş gerçekleşecek.