Fransa Cumhurbaşkanı: Yahudiler burada evlerinde

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa Yahudi Organizasyonları Birliği (CRIF) toplantısında yaptığı konuşmada antisemitlerin Fransa Cumhuriyeti’nde asla yerleri olmadığını söyledi ve Yahudilerin burada evlerinde olduğunu belirtti.

Dünya
9 Mart 2015 Pazartesi

Cumhurbaşkanı, Fransa’nın Yahudi vatandaşlarını korumak için gereken her tedbiri alacağının altını çizdiği konuşmasında, ırkçı söyleme karşı yürürlükteki yasaların da daha sertleştirileceğini duyurdu.

Halihazırda nefret söylemi yasalarının basın kanunu kapsamında olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, ırkçılık ile ilgili suçların ağır  ceza kanunu kapsamına alınması için girişimde bulunulduğunu dile getirdi

Hollande şöyle konuştu: “Eğer işlenen herhangi bir  suçta antisemitizm gibi ırkçı bir saik varsa hakim bunu mahkemede ağırlaştırıcı bir sebep olarak görmelidir. Şu anda tasarı aşamasında olan yeni bir kanun teklifinin ayrıntıları gelecek ay basın ile paylaşılacaktır. Yeni kanun özellikle radikal düşünce ve inançlarla işlenen suçlara çok daha ağır yaptırımlar öngörmektedir.

Yahudilerin evi burasıdır, esas Fransa Cumhuriyeti’nde yeri olmayanlar antisemitlerdir.”