İsrail şirketinin her şeyi internete bağlayan teknolojisi

Elektrik saatlerinden hırsız alarmına, tıraş makinenizden elektrik süpürgenize her şeyin internete bağlı olduğu bir geleceği hayal edebiliyor musunuz? Her şeyin interneti gerçek olmak üzere... Ancak böyle bir ağ kapasitesini kaldırabilecek bir alt yapıya günümüzde sahip değiliz.

Dünya
5 Mart 2015 Perşembe

İsrail firması ‘Altair Yarıiletken’  (Altair Semiconductor)  geliştirdiği yeni bir çip sayesinde her tür elektrikli aletin 4G cep telefonu internet ağına bağlanmasını kolaylaştırıyor.

Bugün 4G hücresel haberleşme sistemini kullanarak cihazları internete bağlarken, en büyük sorun 4G sisteminin yayın yaptığı sırada çok enerji tüketmesi. Dolayısı ile hırsız alarmı gibi şebekeden bağımsız çalışan cihazlar 4G ile pillerini çok kısa sürede tüketiyorlar.

İsrailli firmanın geliştirdiği yeni jenerasyon çip eski teknolojiye göre 10 defa daha az enerjiye gerek duyuyor ve  haberleşme maliyetini yarıya indiriyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre seyyar bir elektrikli cihaz  bu teknoloji sayesinde 10 yıl internete pil gerekmeden bağlı kalabilir.

Şu ana kadar yabancı yatırımcıların 150 milyon dolardan fazla sermaye yatırdıkları firma çok yakında NASDAQ’a kote olacak.