Sanatta kısa kısa: Caz yıldızı Patricia Barber Babylon’da

Caz müziğinin en çok tanınan kadın vokaller arasında yer alan Patricia Barber, 15 Mart gecesi Babylon’da! Pek çok eleştirmen tarafından, 21. yüzyılın söz yazarlığı tanımını değiştiren isim olarak anılan Barber, caz literatürüne girmiş ve klasikleşmiş eserleriyle geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Şarkıcının piyano çalış ve şarkı söyleme stilinin, “insan ruhuna” etkisinde, psikoloji diplomasının da büyük bir rolü olduğu düşünülüyor. Sanatçının 2013 yılında çıkardığı ‘Smash’ albümü caz dergilerinde yılın en iyi albümü seçildi.

Tuna SAYLAĞ Sanat
4 Mart 2015 Çarşamba

Galeri İlayda’da ‘Öz/Essence’ sergisi 

Galeri İlayda, 6 Mart-12 Nisan tarihleri arasında, Atilla Galip Pınar’ın ‘Öz/ Essence’ adlı dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, son bir yıl içerisinde ürettiği resimlerinden oluşan sergisinde, çoğunlukla kendi iç yolculuğunun ve varoluş sorgulamalarının yansımalarını izleyiciyle paylaşıyor.

İnsan ve doğa ilişkisini temel alan, duygusal anlamda loş olarak tanımlanabilecek fakat bütünüyle kötümser olmayan bir yaklaşımın görüldüğü eserler, özellikle günümüz insanının maddeselliğe indirgenmiş genel bilinç düzeyine eleştiriler yöneltiyor.

 

the Seed’in bu ayki konuğu piyanist Joseph Moog

Alman Piyanist Joseph Moog, 12 Mart akşamı the Seed’de bir resital verecek. Prestijli birçok ödülün sahibi olan sanatçı, dünyanın çeşitli ülkelerinde ünlü orkestralarla konserler verdi, albümleri çokm satanlar listesine girdi. Müzisyen bir ailede dünyaya gelen ve piyano çalmaya 4 yaşında başlayan 28 yaşındaki Moog, Ruhr Piyano Festivali, Kopenhag Tivoli Festivali, Schleswig-Holstein, Sommets Music aux de Gstaad, Mecklenburg- Vorpommern, Rheingau Müzik Festivali, “La Folle Journée auJapon”, Miami Uluslararası Piyano Festivali ve Varşova Beethoven Festivali gibi saygın festivallerde yer alıyor. Sanatçı konserde, Beethoven, Liszt, Chopin, Scriabin ve  Rubinstein’dan eserler seslendirecek.

www.istanbulresitalleri.com

 

‘ISTANBULGRADE’

Sanatçı Şevket Sönmez ‘Istanbulgrade’ adlı yeni sergisinde İstanbul Boğazı’nda yalın ayak yürüyerek boy vermeyi deniyor. Akıntı ne kadar şiddetli? Sular ne kadar derin? Sergi, 11 Mart-4 Nisan tarihleri arasında MERKUR’de görülebilecek. Sönmez sergisinde insana aynı anda her şeyden yakın ve uzak durabilen İstanbul imgesini rüyalardan kendisine; kendisinden rüyalara doğru yönelerek oluşturmaya çalışıyor. Bu sergideki resimler sahip olma arzusu, hayal, rüya, dokunuş, rüzgâr ve derin akıntıların getirdiği delilikle ilgili. Sanatçı daha önce geliştirdiği büyük boyutlu suluboya çalışma tekniğini bu sergiyle beraber uç noktalara taşıyor. www.galerimerkur.com

 

Maxim Vangerov  Çetin Emeç için çalacak

Çetin Emeç’in 25. ölüm yılında klasik müzik dünyasının efsanevi ismi, Grammy ödüllü kemancı Maxim Vengerov İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Vangerov ve Naci Özgüç şefliğinde gerçekleşecek olan ‘Çetin Emeç’in 25. Ölüm Yılını Anma’ konseri, 13 Mart’ta Lütfi Kırdar Auditorium sahnesinde gerçekleşecek. Sanatçı, Çaykovski’nin Keman Konçertosu ile Berlioz’un Fantastik Senfonisi’ni seslendirecek.