Yahudi Kadınların Yeniden Doğuş Projesi tanıtıldı

Toplum
4 Mart 2015 Çarşamba

22 Şubat Pazar akşamı 70 Pencere etkinlikleri kapsamında gerçekleşen etkinlikte Yahudi kadınların köklerini, Yahudi kimliklerini keşfetmeleri ve tarihlerini hissetmeleri için dünya kadınlarını bir araya getiren Jewish Women Renaissance Project’in ilk Türk Yahudi Kadınlar grubunun seyahat anılarının paylaşıldığı bir klip de katılımcılarla paylaşıldı.

2008’de kurulan The Jewish Women’s Renaissance Project (JWRP) [Yahudi Kadınların Yeniden Doğuş Projesi) binlerce yıllık Yahudi değerlerini en güncel haliyle kadınlara sunarak onların kendilerini, ailelerini ve yaşadıkları toplumları değiştirecek donanıma sahip olmalarını amaçlıyor.

Projenin en popüler programı olan T.A.G. (Transform and Grow) Değiş ve Yetiş 24-30 Kasım 2014 tarihleri arasında sübvanse edilen ve Lori Palatnik ile gerçekleşen İsrail gezisiyle Türkiye’den 10 kadın bu olanaktan faydalandı. Bu benzersiz deneyim sonrasında bir Yahudi kadını, eşi, annesi ve ablası olarak sahip oldukları potansiyelden daha fazla yararlanabileceklerini hissettiler ve bu duygularını 22 Şubat Pazar akşamı 70 Pencere’de paylaştılar.

JWRP/Türkiye- Kadınlar İsrael turunun ikincisi, 3-10 Kasım 2015 tarihinde yine on kadına bu fırsatı sunuyor. Yetkililer tura katılmak için mutlaka kayıt yaptırmak gerektiğini belirttiler.