İş başa düştü: Hahamlar yakın dövüş öğreniyor

Avrupa’yı saran Yahudilere yönelik terör dalgasının ardından Avrupalı hahamlar yakın dövüş taktikleri ve ilk yardım tekniği dersleri almaya başladı.

Dünya
26 Şubat 2015 Perşembe

Avrupa Yahudi Cemaatleri Birliği ve Avrupa Hahamlar Birliği ortak aldığı kararda, Avrupalı hahamları  zor anlar için eğitme kararı aldı.

Buna göre, hahamlar arzu ettikleri halde, güvenlik ve polis birimlerine verilen yakın döğüş ve nefsi müdafaa derslerinin  temellerini içeren bir kursa gönderilecekler.

Kursta askeri uzmanlar, hahamlara olası terör senaryolarını ve teröristlerin kullandığı saldırı taktiklerini ve bunlara karşı yapılacakları detaylı bir şekilde anlatıyor.

Geçtiğimiz salı günü Prag’da toplanan 100 haham, tamamen yabancısı oldukları fiziksel savunma ve karşı saldırı konularında  ilk dersi yaptılar. 

Yakın dövüş ve nefsi müdafaa konusunu ilk olarak gündeme getiren ve uygulanmasında önemli rolü olan  Avrupa Yahudi Cemaatleri Başkanı Rav Menachem Margolin, basına  neden böyle bir tedbire gerek duyduğunu Yahudi tarihinin en büyük hahamlarından Rav Hillel’in bir deyişi ile açıkladı: “Ben kendimi ilk savunan olmadıktan sonra beni kim düşünür.”