İran’da sinagogdan çalınan Tevrat iade edildi

İran’ın güneyindeki bir sinagogdan çalınan eski Dua Kitabı, İran’ın paramiliter Besiç Güçleri tarafından bulunarak Yahudi cemaatine iade edildi

Dünya
25 Şubat 2015 Çarşamba

İran’ın Şiraz kentindeki bir sinagogdan çalınan, antik ve paha biçilemez olarak değerlendirilen Tevrat sahiplerine iade edildi. İran’da gönüllü ve yasal paramiliter grup Besiç Güçleri tarafından bulunan bir adet Tora rulosu, İran Devrimi’nin yıl dönümü olan 11 Şubat’ta törenle bölgedeki Yahudi cemaatine teslim edildi.

Törende İran Yahudi Cemaati’nin İran Parlamentosu’ndaki temsilcisi olan Siamak Mareh Sedk, Besiç Güçlerinin Lideri Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi’ye teşekkür etti. Sedk, bu jestin İslami Devletin tüm semavi dinlere olan saygısının bir yansıması olduğunu belirtti. İran yetkilileri İran’ın tüm dinlere ve üyelerine saygılı olduklarını sık sık tekrarlarken İran Cumhurbaşkanı’nın Dini ve Etnik Azınlıklar Danışmanı Ali Yonusi de geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada İslam’ın başka dinlere hakaret etmeye sıcak yaklaşmadığını, tüm Müslümanların diğer dinlere inananlara saygı göstermesi gerektiğini belirtmişti.