Nutella yasta

Dünya’nın en zengin çikolata üreticilerinden Nutella markasının ve fındık kremasının yaratıcılarından İtalyan Michele Ferrero 89 yaşında hayata veda etti.

Cella BENCUYA BONOFİYEL Diğer
19 Şubat 2015 Perşembe

Dünya’nın en zengin çikolata üreticilerinden Nutella markasının ve fındık kremasının yaratıcılarından İtalyan Michele Ferrero 89 yaşında hayata veda etti.  M. Ferrero’nun babası Pietro İkinci Dünya Savaşı sırasında Nutella’yı geliştirmeye başlamıştı. Forbes dergisine göre dünyanın en zenginleri listesinde 23 trilyon dolar civarındaki serveti ile otuzuncu sırada yer alıyor.

 

İtalya Başbakanı Sergio Mattarella, Ferrero Rocher, Kinder sürpriz yumurtaları ve Tic-Tac gibi bilinmiş markaların yaratıcısı Ferrero için “İtalya’nın önde giden iş adamlarındandı, hep zamanın ilerisinde gitti ve yaratıcı ürünler geliştirdi” dedi.  M. Ferrero’nun babası Pietro İkinci Dünya Savaşı sırasında Nutella’yı geliştirmeye başlamıştı. 

Haftanın Sayıları 

57 Tennessee’li bir çiftin Walmart marketlerinden çaldığı iddia edilen peynir kalıplarının sayısı

15.200.000.000 $ İngiliz kralının imzaladığı ve Büyük Özgürlük Fermanı da denilen Magna Carta’nın İngiltere’nin Kent bölgesinde bulunan 1300 yılından kalan bir kopyasının tahmin edilen değer.

 

JON STEWART’TAN VEDA

Amerika’da Comedy Central kanalında yayınlanan ‘The Daily Show’ isimli programın ünlü sunucusu görevi bırakacağını açıkladı. 1999 yılından beri programı sunan Stewart bu yılın sonlarında ayrılacağını söyledi. Gelecekteki planları sorulduğunda Stewart “hafta arası bir akşam okul sonrası pek çok kişinin iyi insanlar olduğunu söylediği ailemle bir akşam yemeği yiyeceğim” diye cevap verdi. Stewart, 2013’te programına birkaç ay ara vererek Tahran’da casuslukla suçlanarak hapse atılan İran doğumlu bir gazetecinin öyküsünü anlatan Rosewater adlı filmin yönetmenliğini yapmıştı.

 

İNGİLTERE KEMER SIKIYOR

İngiltere’de mayıs ayında gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde harekete geçen Başbakan David Cameron, kemer sıkma programı çerçevesinde devletten sosyal yardım alan aşırı kilolu vatandaşlara yapılan paranın kesilmesini istedi. Muhafazakâr partinin hazırladığı bu programda alkolikler ve uyuşturucu kullananların sosyal yardımlardan faydalanamayacağı belirtildi. Eğer muhafazakâr parti seçimi kazanırsa 100 bin İngiliz vatandaşın yardımı kesilecek. Başbakan Cameron; bu kişilere tedavi imkânı sağlanmasına rağmen, tedavi görüp çalışmaktansa, sürekli yardım almayı tercih ederek devleti suiistimal ettikleri için bu teklifi getirdiğini söyledi. 

 

ÇIKAN

NETFLİX, internet üzerinde film ve dizi izlemenin devi olan firma artık Küba’da da kullanılabilecek.

 

İNEN

UBER, internetten şoförlü araç kiralayan şirket, Hindistan ağında çalışan şoförlerden birine tecavüz iddiaları üzerine araçlarına panik düğmesi ekledi.

 

 

KANADA’DA SALDIRI ÖNLENDİ

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax’ta polis, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yapılması planlanan bir saldırıyı önledi. Polis sözcüsü Brian Brennan gazetecilere, operasyonda gözaltına alınan kişilerin kendi ifadelerine göre 14 Şubat günü halkın üzerine rastgele ateş açıp insanları öldürdükten sonra intihar etmeyi planladıklarını söyledi.

Brennan, operasyonun gelen bir ihbarın değerlendirilmesiyle başladığını bildirdi ve “Çok hızlı hareketle potansiyel bir faciayı önledik” dedi. Olayın terörle bağlantılı olduğunu düşünmediğini ifade eden polis sözcüsü Brian Brennan, “Bu kişiler, inandıkları bir düşünce için Sevgililer Günü’nde halkın üzerine ateş açarak, toplu ölümlere neden olmayı ve ardından da kendilerini öldürmeyi planlıyorlardı. Bu kişileri, kendilerine has inançları olan ve bu inanç uğruna şiddet eylemleri yürütmek isteyen bir grup olarak tanımlayabiliriz” dedi.

 

Haftanın Sözü

Acil ateşkes isteyen Ukrayna Başbakanı Petro Poroshenko 11 Şubat’ta Belarus’da yapılan dünya liderlerinin katıldığı toplantıda “Geçici çözüm diye bir şey yok- bu kriz dondurulmamalı, çözümlenmeli” dedi.

 

Haftanın Karikatürü