Ortadoğu turu

Dünya
18 Şubat 2015 Çarşamba

21 MISIRLININ İNFAZI SABIRLARI TAŞIRDI

IŞİD’in Libya’da 21 Mısırlı Hıristiyan’ı idam ettiği görüntüler Mısır’da büyük tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’nin ülkesinin gerekli görülecek şekilde karşılık vereceğini açıklamasının ardından Mısır Libya’daki IŞİD hedeflerine iki ayrı hava saldırısı düzenledi.

EN UZUN KAÇAKÇILIK TÜNELİ KEŞFEDİLDİ

Mısırlı güvenlik yetkilileri Gazze Şeridi’ne giden 2,5 kilometrelik bir kaçakçılık tünelini ortaya çıkardıklarını açıkladılar. Tünelin sınır kaçakçılığında kullanılanların en büyüğü olduğu belirtildi. Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları tarafından işletilen tünelin Mısır’ın güvenlik unsurlarına yapılan son saldırıda önemli rol oynadığı ve tünelin imha edildiği açıklandı.

IŞİD’E BİR CEPHE DE BAHREYN’DEN

Geçtiğimiz günlerde Ürdün’ün IŞİD hedeflerine hava saldırısı başlatmasının ardından bir destek de Bahreyn’den geldi. Bahreyn yönetimi IŞİD ile mücadele konusunda Ürdün’e destek için askeri birlik gönderme kararı aldıklarını açıkladı.

MISIR’DA İNTİHAR SALDIRISI ENGELLENDİ

Mısır polisi Sina Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan polis istasyonuna iki militanın bombalı araç ile düzenlemek istediği saldırıyı engelledi. Şeyh Zuveyid kasabasındaki saldırı iki polis memurun yaralanması ile sonuçlandı.