İsrailli diye uçağa almadılar

New York’ta yaşayan ve İsrail pasaportuna sahip olan bir kadın yolcu Kuveyt Havayolları tarafından Londra uçuşuna alınmaması üzerine havayolları şirketine dava açtı. Yolcu, bileti olduğu uçuşa alınmamasının ayrımcılık olduğunu belirtti.

Dünya 0 yorum
18 Şubat 2015 Çarşamba

New York Daily News’ün haberine göre İris Eliazarov isimli yolcu uçağa binerken İsrail pasaportunu gösterdiğini ve uçağa binmesine izin verilmediğini belirtti. Dört çocuğu olan ve beşincisine hamile olan Queens’li Eliazarov, “Rosa Parks’ın tecrübesinden kuvvet aldığını” ve dava açmaya karar verdiğini dile getirdi.

New York JFK Havaalanı’nda olayın sorgulanması sırasında Kuveyt Havayolları’nı temsil eden Avukat John Maggio, Eliazarov’a yapılanın dini değil siyasi bir ayrımcılık olduğunu belirtti. Maggio, Kuveyt ve İsrail’in birbirini diplomatik olarak birbirini tanımadığını, Eliazarov’un vatandaşlığı sebebiyle uçağa alınmadığını dile getirdi. 

İsrail’de doğan, 11 yaşında ABD’ye yerleşen İris Eliazarov Yeşil Kart sahibi.   Eliazarov’un avukatları havayollarının yaptığının ülke ve federal sivil hak ihlali olduğunu belirtti. İris Eliazarov’un eşi David de yaptığı açıklamada “Amerika’da, New York JFK’de böyle bir ayrımcılık ile karşılaşabileceğimizi düşünemezdim. Eğer burada çalışmaya devam etmek istiyorlarsa Amerikan kanunlarına uymak zorundalar. 60 yıl önce siyahilerin otobüse binmesi yasaktı. Konu para değil, duruşunuzu göstermektir” dedi.

1 Yorum