Türkiye’nin Özgecan tepkisi

Mersin’de eve gitmek için bindiği minibüste bıçaklandıktan sonra yakılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümü Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Toplum
18 Şubat 2015 Çarşamba

Ülkenin dört bir yanında düzenlenen protestolar, televizyon ve yazılı basında yer alan haberler ve yorumlar, sosyal medyanın tepkisi, ‘kadına yönelik şiddeti’ ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline getirdi. 

 

Arena’da Özgecan Aslan için pankartlar!

GALATASARAY-BALIKESİRSPOR MAÇINDA, VAHŞİCE KATLEDİLEN ÖZGECAN ASLAN İÇİN PANKARTLAR AÇILDI.

UltrAslan’dan Nihat Doğan mesajı!

Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinin ardından attığı tweet büyük tepki çeken Nihat Doğan’a kulüp üyesi olduğu Galatasaray’ın taraftar grubu ultrAslan’dan da tepki geldi.

Attığı tweet nedeniyle Galatasaray kulüp üyeliğinden ihracı gündemde olan Nihat Doğan’a sarı kırmızılıların taraftar grubu ultrAslan’ın tepkisi de sert oldu.

Twitter üzerinden gösterilen tepkide, Nihat Doğan’ın fotoğrafının üzerine SORAN OLURSA “BİZDEN” DEĞİL! yazılarak mesaj gönderildi.

G.Saray’da Nihat Doğan’a tepki büyüyor!

Galatasaray’da eski yönetici Adnan Öztürk’ün, Nihat Doğan’ın ihracı için disiplin kuruluna yaptığı başvuru büyük ses getirdi. Konu ile ilgili İkinci Başkan Hamdi Yasaman açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’da eski başkan yönetici Adnan Öztürk’ün disiplin kuruluna bir dilekçe göndererek Nihat Doğan’ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi için başvuruda bulunması camiada büyük ses getirdi. Konu ile ilgili Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Milliyet’e açıklamada bulundu.

Tecavüz edildikten sonra vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetinden sonra attığı “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” şeklindeki tweeti tepki çeken Nihat Doğan, Galatasaray camiasında da yoğun eleştirilerin odağında...

Hamdi Yasaman, Nevzat Dindar’a yaptığı açıklamada; Özgecan için çok üzgün olduklarını belirterek, Nihat Doğan’ın yazdıklarını doğru bulmadıklarını dile getirdi.

Galatasaray’da yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısında bu konunun konuşulacağını ifade eden Hamdi Yasaman, “Galatasaray camiasından Nihat Doğan’a karşı bir reaksiyon var, bunu biz de görüyoruz” dedi.

Yasaman, Galatasaray yönetiminin yazıştığı bir WhatsApp grubu bulunduğunu ve orada da ciddi şekilde Nihat Doğan’a tepki gösteren yöneticilerin olduğunu açıkladı.

Hamdi Yasaman son olarak sözlerini şöyle noktaladı: “Evet bir şey yapılması gerekiyor. Ancak önce toplanmamız lazım.”