ABD’de öldürülen üç Müslüman genç toprağa verildi

ABD, North Carolina, Chapel Hill’de öldürülen üç Müslüman genç; Deah Shaddy Barakat, Yusor Muhammed ve Razan Muhammed Abu Salha toprağa verildi.

Dünya
13 Şubat 2015 Cuma

Chapel Hill Polisi basına yaptığı açıklamada, katil zanlısı  Craig Stephen Hicks’in üç genci tabanca ile kafalarından vurarak infaz şeklinde öldürdüğünü açıkladı. 

Öldürülen gençlerin aileleri Hicks’in nefret suçu kapsamında yargılanması gerektiğini belirtirken, FBI kaynakları olayın saikinin halen araştırıldığını belirtiyor.

Katil zanlısının  karısı Karen Hicks, olayın nefret suçu olmadığını iddia etti. 

Katil zanlısı Hicks’in eşi halihazırda eşine karşı boşanma davası açmış durumda.

Bayan Hicks, basına yaptığı açıklamada cinayetlerin  dinsel sebepten işlenmediğinden  emin olduğunu söylerken, kadının boşanma avukatı Rob Maitland, Hicks’in psikolojik sorunları olan bir kişi olduğunu ima etti.

 Avukat Maitland detaylara girmekten kaçındı ancak, “Hicks gibiler ABD’de daha kolay ve ucuz bir şekilde psikolojik yardım alabilse böyle cinayetler engellenebilir,”  şeklinde konuştu. 

Avukat sözlerine  şöyle devam etti: “ Sadece park yeri anlaşmazlığı yüzünden bir kişinin üç kişiyi katletmesi normal bir insanın yapabileceği bir hareket değildir.” 

CNN’e yansıyan haberlerde katil zanlısının  Facebook sayfasında  dini inançlardan nefret eden bir ateist profili gösterdiği belirtildi.