Holokost kurtulanı Eli Wiesel Netanyahu’yu destekliyor

20. yüzyılın en korkunç soykırımından kurtulan Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Wiesel, Amerikan Yahudi cemaatlerinde derinleşen fikir ayrılıklarına dikkat çekerek, Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmayı desteklediğini açıkladı.

Dünya
13 Şubat 2015 Cuma

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kongre’de yapacağı konuşma Washington’un bazı siyaset çevreleri tarafından politik yatırım olarak nitelendirilip eleştirilirken, bazı çevreler tarafından da destekleniyor.

Özellikle Demokrat çevreler  İsrail Başbakanı’nın Kongre konuşmasını  İsrail’de 17 Mart’ta  gerçekleşecek Genel Seçimler için planlanmış siyasi bir hareket olarak değerlendiriyorlar.

Amerikan kamuoyunda tanınmış bir Rav olan  Shmuley Boteach tarafından ABD’nin en büyük gazetelerine verilen tam sayfa bir ilanda  Wiesel şöyle diyor: “Her gün İsrail ve Amerika’nın yok olması için çalışan bir devletten nükleer silahları uzak tutmak için bana katılacak mısınız?” 

Gazeteci ve yazar olan Wiesel yazılarında, son zamanlarda Amerikan Yahudi toplumunda İsrail hakkında oluşan farklı kutuplaşmalara dikkat çekiyor. 

İsrail Başbakanı 3 Mart’ta ABD Kongresi’nde yapacağı konuşmada, nükleer güce sahip bir İran’ın dünya için yaratacağı potansiyel tehlikeleri gündeme getirecek, ve Tahran’a uygulanan yaptırımların ancak ülkenin nükleer araştırmalara son vermesi halinde gevşemesi gerektiğinin altını çizecek.