Ürdün: IŞİD’in askeri gücü yüzde 20 azaldı

Dünya
11 Şubat 2015 Çarşamba

Ürdün Hava Kuv-vetleri Komutanı General Mansour Al-Jbour, yaptığı basın toplantısında ABD ve koalisyon güçlerinin Eylül ayından beri IŞİD’e karşı başlattığı hava saldırılarından sonra askeri gücünün yüzde 20 oranında azaldığını açıkladı. Jbour, Suriye’deki IŞİD güçlerine karşı yapılan hava saldırıların beşte birini kendi hava kuvvetleri ile yaptıklarını ve sivillerinin zarar görmemesi için çok dikkatli olduklarını söyledi. Hava saldırılarında yaklaşık 7000 militanın öldürüldüğünü ve IŞİD’i tamamen yok etme konusunda kararlı olduklarını açıkladı. Toplantıda, amaçlanan şeklide saklanma yerlerini, cephane depolarını ve lojistik merkezlerini imha ettiklerini anlattı.

Ürdünlü pilotun IŞİD tarafından öldürülmesinin ardından Ürdün Kralı Abdullah intikam sözü vererek, koalisyon güçlerinin yapacağı saldırılarda daha aktif bir rol alacaklarını belirtti. Ürdünlüler ise bu askeri operasyonlar sonucu ülke içindeki militanların bir dizi saldırı başlatmasından endişe ediyorlar.

AB’DEN IŞİD İLE MÜCADELEYE 1 MİLYAR EURO

AB Dış İlişkiler Başkanı Federica Mogherini, IŞİD’e karşı sürdürülen Suriye ve Irak’taki savaşı için 1,14 milyar Euro ile destekleyeceklerini açıkladı. Cuma günkü açıklamasında Mogherini, ‘’Bu paket, çok uzun zamandır terör ve vahşetin harap ettiği, bize bu kadar yakın bir bölgede güvenlik ve barış için atacağımız adımları güçlendirecektir,” dedi. Konuşmasında, Ürdünlü pilotun  öldürülmesinin de terörizmin sınır tanımadığını ispatladığını ve Müslümanların da bu terörün ilk kurbanları verdiğini söyledi.