Eski milli atlet Eli Niego’yu kaybettik

Toplum
11 Şubat 2015 Çarşamba

Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gençlik yıllarından beri, hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden eski milli atlet, Kadıköy Yel Değirmeni Yahudi Cemaati mensubu Eli Niego 2 Şubat Pazartesi günü aramızdan ayrıldı. Niego, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Genel Kurul Üyesi idi. Milli atlet için, 4 Şubat Çarşamba günü Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu’nda yapılan törenin ardından Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde de bir tören yapıldı. Niego’nun cenazesi, törenin ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hemdat İsrael Sinagogu’ndaki törene, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Asbaşkanlarından Turhan Şahin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, şube kaptanları, eski atletler, divan ve kongre üyeleri ile sevenleri ve yakınları katıldı. Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’ndeki törene de, FB Asbaşkanlardan Turhan Şahin, Amatör Şubeler Koordinatör Fikret Çetinkaya, Atletizm Şube Kaptanı Gürsel Özyurt, eski atletler, kongre ve divan üyeleri ile Eli Niego’nun yakınları ve sevenleri katıldı. Törende, Eli Niego’yu Fenerbahçe’ye kazandıran ve bir süre antrenörlüğünü de yapan Ünal Uyguç, Niego’yu anlatan bir konuşma yaptı.

Gençlik döneminde Eli Niego, her yıl,19 Mayıs törenleri öncesi, Samsun’dan çıkarılan toprağı, Ankara’ya getiren sporcular arsında yer alırdı. Niego, 1961 yılında, Gençlik ve Spor Bayramı Ödülü’nü, Org. Cemal Gürsel’in elinden almıştı.