İsrail’de kaçak yaşayan Filistinli iki İsraillinin hayatını kurtardı

Tel Aviv Mahkemesi, İsrail’e kaçak giren ve sahte belgelerle kendisini başkası gibi gösteren Filistinlinin, iki İsrailliyi Batı Şeria’da linç edilmekten kurtardığını öğrenince davalının tüm suçlarını affetti.

Dünya
9 Şubat 2015 Pazartesi

“Davalı bir manada 2. Dünya Savaşı’nda  Yahudileri kurtaranlara verilen Uluslararası Dürüst payesine layık bir kişidir.”

Yukarıdaki sözler Tel Aviv Mahkemesi Yargıcı Shamai Becker’in kaleme aldığı nihai mahkeme kararında yazıyor.

Yargıç Becker hüküm metninde şöyle devam ediyor: “Davalı.... daha fazla hapis yatmamalıdır, çünkü hayatını ve yaşadığı Batı Şeria’da sosyal statüsünü tehlikeye atarak iki İsrail vatandaşını linç edilmekten kurtarmıştır.”

Adı açıklanmayan 38 yaşındaki Filistinli yaşadığı Batı Şeria’ya yollarını kaybederek giren Yahudi bir doktor ve oğlunu mutlak bir ölümden kurtarmıştı.  Doktor ve oğlu Batı Şeria’da arabaları ile giderken yollarını kaybetmiş ve ardından girdikleri çıkmaz sokakta bir grup Filistinlinin taşlı saldırısına uğramıştı.

 Ancak Filistinli,  Doktor ve oğlunu arabadan alarak İsrail ve Filistin polisi olay yerine gelene kadar evinde 45 dakika saklamış, diğer aile bireyleri etten bir duvar oluşturarak saldırgan kalabalığın eve girmesine müsaade etmemişlerdi.

Mahkeme Doktor’un yukarıdaki  ifadesinin ardından davalıyı sadece 18 gün hapis cezasına çarptırdı.  Sahte evraklarla İsrail’e giriş yapan Filistinli zaten 18 gündür gözaltında olduğu için mahkeme oturumu sonrası serbest kaldı.