Yolsuzluk sorgulaması ertelendi

Dünya
1 Şubat 2015 Pazar

Hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan İsrailli dört milletvekili 17 Mart seçimlerinden sonra sorgulanacak.  Polisin aldığı ihbarlara bağlı ortaya çıkan suçlamaya göre milletvekilleri kamu fonlarını yakın çalışanlarına aktarmak ile suçlanıyor. Seçimlerin çok yakın olması sebebiyle sorgulamanın Adalet Bakanlığı yetkililerine danışıldıktan sonra ertelenmesine karar verildi.

İlgili milletvekillerinin Yisrael Beytenu partisinin merkezinde yer aldığı yolsuzluk dosyası ile ilgileri olmadığı belirtildi. Ayrıca soruşturması devam eden Kamu Yolsuzluk Skandalı bir ay kadar önce ortaya çıkarıldığında Yisrael Beytenu partisi milletvekili Faina Kirschenbaum tutuklanmış ve sonrasında görevinden istifa etmişti. Ocak ayı başında mali müfettişler Kirschenbaum’a bağlı bir banka hesabında 2 milyon şekel (Yaklaşık 1 Milyon TL) tutarında bir paraya ulaşmış böylece milletvekilinin hesaplarında bulunan para toplamı 4 milyon şekeli geçmişti. Bazı üst düzey kamu çalışanları da Kirschenbaum’dan gelen paraları yakınlarına ve diğer kamu çalışanlarına transfer ettikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Soruşturma derinleştikçe ulusal sahtekârlıkla mücadele birimi konu ile ilgili ihbarlar almaya devam etti. En son toplanan ipuçları ve ihbarlar ise ana partilere mensup dört milletvekilinin kamu fonlarının hortumlanması ile ilişkili olduğunu işaret ediyor. Yüklü miktarlarda kamu fonları çeşitli işler için dört milletvekilinin talimatı karşılığında transfer edildi.