Göztepe Kültür hız kesmiyor

Toplum
25 Ocak 2015 Pazar

Göztepe Kültür Derneği faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Yalancı Jakob adlı oyun geçtiğimiz hafta Şişli Kültür Merkez’inde perdelerini açtı. Her yaşta sanatseverin katıldığı bu etkinlik ile tarihin acı bir sayfası irdelenirken, yaşam ile ilgili umudun felsefesi en etkin şekilde irdelendi. Oyun 24 Ocak da derneğin salonlarında seyirci ile buluştu ve 7 Şubat tarihinde de GKD’de sahnelenmeye devam edecek.

Çocukların vücut gelişiminde ve paylaşım gibi kişisel gelişimlerinde sporun önemini bilen GKD, spor etkinliklerine devam ediyor. GKD Minik ve Yıldız Basket Takımı Bahçeköy Vip takımları ile yaptıkları karşılaşmayı kazandı. Kazanmanın sevinci ile tüm sporcu gençler at binmeye gidip hem karnelerinin hem de karşılaşmanın ödülünü aldılar.

Okulların kapanması ile yorgunluklarını ve sınav stresini atmak isteyen tüm çocuklar GKD’de buluşuyor. 4 Şubat Çarşamba günü, eğlence ve heyecan dolu ‘Hazine Avı’ faaliyeti çocukları bekliyor. Miniks Ana Okulu da her hafta GKD salonlarında spor ve sanat faaliyetlerin sürdürüyor.

GKD, dans ve TEF çalışmaları konusunda başarılı eğitmenler ile çalışmalarına devam etmekte. Her yaştan genç müziğin ritmi ile dans edip eğleniyor. GKD severler 29 Ocak Perşembe İntertef faaliyetinde buluşuyor.

Eskimeyen şarkıların eskimeyen dostluklar ile buluşacağı Nostaljik Fasıl Gecesi, Düzce depreminde hayatını kaybeden GKD dostu Tovi Sarfati’nin anısına 14 Şubat Sevgililer Günü’nde GKD salonlarında yapılacak.

GKD’de sanat da devam ediyor. Miryam Şulam’ın açtığı yağlı boya tablo sergisi 15 Şubat’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Tu Bişvat Bayramı GKD dernek salonlarında Hisva ve Talmud Tora ile ortak bir etkinlik olarak kutlanacak. Tu Bişvat’ın geleneksel sederi çocukların yaptıkları etkinlik ile birleşerek herkes için bayram sevincine dönüşecek.