Tu Bişvat´ta Dror Meshulam ve Ofree İsraeli, Ortaköy´de

Ortaköy Sinagogu’nda geleneksel Tu Bişvat Sederi İsrail’den gelen sanatçılar Dror Meshulam ve Ofree İsraeli eşliğinde kutlanacak.

Toplum
25 Ocak 2015 Pazar

Sanatçı Dror Meşulam kariyerine 80’li yıllarda İsrail Askeri Bandosu’nda şarkıcı olarak başladı, devam eden yıllarda Yardena Arazi gibi İsrail’in meşhur sanatçılarına eşlik etti. Kariyerine bir süre Paris’te devam eden sanatçı, bu yıllarda Avrupa çapında İsrail’i temsil etti. Meşulam, birçok festivale katılan, 2012 yılında Semerkand’ta düzenlenen uluslararası festivalde aşk şarkıları dalında en iyi sanatçı ödülünü kazanmaya layık bulundu. 

Sanatçı Ofree İsraeli, kariyerine henüz çocuk yaşlarda başladı. Halen Galile’de yaşamakta olan piyanist, bestekâr ve şarkı sözü yazarı sanatçı; İsrail Askeri Bandosu ile birlikte 400’ün üzerinde konser verdi.

Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın katlımı ile onurlandıracağı ücretsiz gecede geleneksel Tu Bişvat Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortaköy Sinagogu bu coşkuyu paylaşmak üzere, arzu eden tüm aileleri çocukları ile birlikte ağırlamaya hazırlanmakta. Daha geniş bilgi için arzu edenler sinagog yetkililerine ulaşabilirler.