70 Pencere/Shivim Panim kayıtları devam ediyor

Faaliyetlerini tüm seneye dağıtarak ve farklı yaş gruplarına uygun olacak şekilde planlayan 70 Pencere/Shivim Panim, katılımcılardan gelen talepleri değerlendirerek, süregelen 70 Pencere eğitimlerine ek olarak, etkinliklerine yıl boyunca konusunda uzman konuşmacılar ve merak edilen konularla devam ediyor. 22 Şubat Pazar günü gerçekleşecek organizasyonun konukları Rabbi Ken Spiro ve Chaya Chitrik

Toplum
25 Ocak 2015 Pazar

Rabbi Ken Spiro: Daha önce İstanbul’a geldiği seferlerde 300 kişi tarafından beğeniyle izlenen R. Ken Spiro, Targum Press tarafından yayınlanan ‘Musevilik Tarihi’ne dair Hızlandırılmış Kurs’ ve HCI Books tarafından yayınlanan ‘World Perfect-Musevilerin Etkisi’ adlı eser ve kitapların yazarı.

BBC TV ve Radyo, The National Geographic Channel, The History Channel, Channel 4 England ve Arutz Sheva-Israel National Radio gibi kanallarda yayınlananlar da dahil olmak üzere çok sayıda radyo ve televizyon programına katılan Rabbi Ken Spiro’nun derin kavramları kolay anlaşılır şekilde ifade etme becerileri sayesinde, konuşmaları  sunumdan çok sonra dahi etkisini sürdürmekte. ‘Geleceğe Dönüş – Yahudi Perspektifinden Tarihe Bakış’: Geçmişimiz geleceğimizle ilgili hangi ipuçlarını veriyor? Dünya sahnesinde oynanan önemli olayların perde arkasında neler var? Bireysel kararlarımız dünyanın kaderini nasıl etkiliyor? Zamanı ve tarihi Yahudi perspektifinden değerlendiren iç görülü bir analiz.

Chaya Chitrik: Tora’nın beş kitabı, Peygamberler kitabı, Yahudi kanunları Alaha, Haftanın Peraşası ve Hasidik düşünce ve felsefesi ile Yahudilik eğitimi,  eğitim ve eğitimde çocuk psikolojisi üzerine öğrenim gören Chaya Chitrik, eğitim üzerine diplomasını da  Quebec Eğitim Bakanlığı tarafından akredite olan Marie Victorin Koleji’ne bağlı  Chaya Mushka seminerinden aldı. Chaya Chitrik’in İbranice ve Yahudilik eğitimi diplomaları da Florida İbranice Öğretmenleri Kurumu tarafından verildi.

Türkiye’ye gelmeden önce Miami’de ve Yeruşalayim’de eğitimini aldığı konularda dersler veren Chaya Chitrik, Türkiye’de de  JLI ve JLI Teens Programları, Tora, Peygamberler Kitabı, Haftanın Peraşası, Yahudi Günlük Yaşamı hakkında dersler vermeye devam ediyor.

Dindar olmak iyi bir insan olmak anlamına gelir mi? Hepimiz yüksek kişilik vasıflarına sahip ama dindar olmayan insanlar ve öte yanda dini bütün bir görüntü arz eden ahlaksızlarla karşılaşmışızdır. Bazıları, Tanrı ile bazıları da diğer insanlarla iyi bir ilişki içinde olmaya odaklanırlar. İyi kalpliliğin eşlik etmediği ritüeller anlamlı mıdır? İlahi yerine insani temelli iyilikte eksik bir şey mi var?

22 Şubat Pazar günü saat 18.30’da başlayacak programdaki konuşmalar, simültane tercümeli olarak gerçekleşecek.

Bilgi ve Kayıt için: [email protected]