Ölümünün 8. yılında Hrant Dink için yürüyenler

Sekiz yıl evvel silahlı bir saldırı sonucu gazetesinin kapısında katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink, bugün 13.00´te Taksim´den başlayıp Agos gazetesinin önünde sona erecek bir yürüyüşle anılıyor.

Toplum
19 Ocak 2015 Pazartesi

Hrant Dink, için ilk tören dün kabri başında yapıldı. 

Dink'in Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene, eşi Rakel Dink, Dink ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Bir vatandaşın okuduğu şiir, duygusal anlar yaşanmasına neden olurken. Rakel Dink’in  gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti.

Törende konuşan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dink cinayeti sonrası, olayda ihmali ve sorumluluğu olanların terfi ettirildiğini savundu ve şöyle konuştu: “Bu iktidarın sorumluluğunda olan bir konuda bugün sorumluluğu başkalarına havale etme gayreti içerisindeler." Tanrıkulu ayrıca  hala 3-5 tetikçi dışında cinayetin aydınlatılamadığını iddia etti.

Dink için yapılan yürüyüş dolayısı ile saat 12'den, anma bitene kadar bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, gazetenin bulunduğu Şişli Halaskargazi Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi ve Şafak sokak ile bu yollara çıkan diğer cadde ve sokaklar kısmen geçişe kapanacak.