Natali Yeşilbahar ve Verda De Eskinazis’e İngiltere’den girişimcilik ödülü

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından ilk olarak 2012 yılında başlatılan ve Türkiye’nin genç girişimcilerini hedefeyen Great Start-Up yarışması sonuçlandı.

Toplum
19 Ocak 2015 Pazartesi

Kurduğu Vitringez.com ile online alışveriş yapanlara istedikleri ürünü bulmada kolaylık getiren Natali Yeşilbahar, 186 kişi arasında en başarılı kadın girişimci olurken, Verda De Eskinazis’in şirketi Favoreat.com ‘Sosyal Teknoloji Platformu kategorisinde ödüle layık görüldü. Favoreat, çalışan kadınları onlara ev yemeği pişirebilecek ev kadınları ile buluşturan bir platform.

Yarışmada derece alan şirketler İngiltere ile iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma ve danışmanlık hizmeti alma kazandılar.

Türkiye’deki genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen ve ( UKTI tarafından düzenlenen yarışmanın amacı yeni fikirleri sermaye ile buluşturmak.

 ‘GREAT Start-up’ adı verilen yarışma  Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş, şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş tüm girişimcilerin başvurularını kabul etti.

Farklı kategorilerde  ödüllerin verildiği yarışmada  jüriyi oluşturan isimler şunlardı:

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve UKTI Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü Leigh Turner, UKTI Küresel Operasyonlar Hızlı Büyüyen ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı Daniel King, Telecity Group International Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı James Tyler, Pegasus Havayolları CEO’su Ali Sabancı, Yemek Sepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, GE Türkiye CEO’su Canan Özsoy, Markafoni.com kurucusu Sina Afra, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Capital, Ekonomist, Startup Business Genel Yayın Yönetmeni M. Rauf Ateş, Monitise Turkey CEO’su Fatih İşbecer, Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut ve Aslanoba Grubu Kurucusu Hasan Aslanoba.