Gündem notları

Gündemde çok konu var. Süper Lig, Beşiktaş’ın Avrupa’da süren başarısı, derbiler, yabancı sınırlanmasının kalkması, Ronaldo’nun aldığı ödül gibi konular…

Cem MENASE Spor
14 Ocak 2015 Çarşamba

Süper Lig ile başlayalım. Süper Lig’de ilk devre bitti ve Fenerbahçe lider kapattı. Gecen senenin şampiyonunun bu devreyi lider bitirmesi şaşılacak bir durum değil. Fakat eğer Beşiktaş belki son 10 yıldaki en iyi futbolunu oynarken bile Fenerbahçe’ye geçiliyorsa, bunda medya ve taraftar gücünün etkisi açık. Stadyum sorununu da göz ardı etmemek lazım tabii ki.

Beşiktaş’ı ligi lider kapatamamasıyla eleştirebiliriz, yalnız Avrupa’da süren başarısını öne çıkarmak daha önemli diye düşünüyorum. Avrupa her zaman her yerel ligden önemli olduğu gibi Türkiye liginden de kat kat önemlidir ve bana göre bütün Avrupa’da oynayan takımlarımızın birinci hedef yapması gerekir. Kulübün ve özellikle ülkenin markalaşması ve itibarı açısından Avrupa Türkiye’nin olmazsa olmazıdır. Bu anlamda Galatasaray’ın bu seneki vizyonsuzluğundan dolayı son derece hayal kırıklığı içindeyim.

Ligin ikinci devresinde bütün derbilerini bitirmiş Fenerbahçe’nin ligi ilk iki içerisinde bitirmesi kesin gibi gözüküyor. Şampiyonluk için de tecrübeli ve oturmuş kadrosuyla favori. Eğer forvet oyuncuları geçen seneki formlarına yaklaşırsa geçen seneki gibi 3-4 hafta önceden şekillenmeye başlayan bir lig görebiliriz. Beşiktaş’ın da Galatasaray’ın önünde ikinci olacağını tahmin ediyorum. Tabii bunların hepsini ligin bitiminde göreceğiz...

 

YABANCI SINIRLAMASI KALKIYOR

Yabancı sınırlamasının kalkması son derece doğru bir karar. Daha önce de defalarca yazdığım gibi hem psikolojik hem ekonomik hem de futbol anlamında bizi geriye götüren bu kısıtlamalarla fazla bile yaşadık. 35 sene önce Türkiye ekonomisinin serbest piyasaya açılmasına benzer bir karar olarak görüyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Umarım bir sabırsızlıkla bir sonraki yönetim bu kararı değiştirmez. Uzun dönemde hem yerel hem ulusal seviyelerde daha iyi futbol göreceğimizden eminim.

 

RONALDO BALLON D’OR ÖDÜLÜ ALDI

Cristiano Ronaldo Ballon d’Or ödülü aldı. Kesinlikle hak edilmiş bir ödül. Tam bir gol makinesi. Bu kadar iyi yüzdeyle oynarken başka aday düşünülemezdi bile. 60 kusur dakikada bir gol atma istatistiği görmeden inanılmayacak cinsten bir durum. Müthiş bir çalışma, hırs, yetenek ve mantalite. Tebrik ediyorum.

Ballon d’Or’da yaşanan bir olumsuzluğa da değinmek istiyorum. Derin Futbol sayesinde gündeme taşınan FIFA Genel Sekreteri Jérôme Valcke’nin UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i çok saygısızca kenara iteklemesi tam anlamıyla bir skandaldır. Kibarlıklarıyla bilinen Fransızlara hiç yakışmamıştır. Şenes Erzik açısından çok zor spontane bir durum olduğu için neden ufak da olsa bir tepki vermedin diye kızmayı doğru bulmuyorum. Ama Fransızlar Türklerden biraz kibarlık öğrensin diyorum!