Minix’te yepyeni bir uygulama Mindfulness

Dikkatleri odaklamak, stresi azaltmak, performans ve yaratıcılığı artıran ve tüm dünyada yankı uyandıran doğu ve batı felsefesini birleştiren Mindfulness (Farkındalık) uygulamaları 13 Ocak Salı günü Suadiye Minix Anaokulu’nda başladı.

Toplum
14 Ocak 2015 Çarşamba

Üç farklı seansta yapılması gereken seminer programı tüm cemaat üyelerine açık ve 19 yaş üzeri herkese hitap edecek şekilde hazırlandı.

2009-2010 doğumlu öğrencilere uygulanmakta olan program uygulama bilgilerinin adım adım geliştirildiği teknikleri içeren bir meditatif eğitim programıdır. Cambridge ve Oxford Brookes Üniversiteleri’nde geliştirilen bilimsel programlara dayanmakta.

Uygulamanın içeriğine göz atıldığında yetişkinler yoğun dış yaşam ve iş hayatı içinde yaşanan aşırı yüklenmeyi fark etmeyi, dağılan zihinleri toparlamayı ve vites değiştirmeyi öğrenir. Yargısız olarak içinde bulunduğu ana odaklanarak doğru karar almak ve sorunlar karşısında etkili çözümü bularak esneklik kazanmaya yarar. Böylece bir yetişkin olarak daha bilinçli yaşamasını sağlayan yöntemleri içerir. Özellikle bu amaç için uzun yıllar kendilerini yetiştiren uzmanlar tarafından verilen bu eğitim, bireye kaliteli bir yaşam becerisi kazandırır.

Kendini geliştirmek, stres, kaygı ve öfke yönetim tekniklerini içselleştirmek suretiyle, yaşam kalitesini ve iş verimliliğini artırmak isteyen her yetişkine açıktır. Eğitimler Yörünge Eğitim Merkezine bağlı olarak çalışan Selmin Erk tarafından yapılmakta.