Charlie Hebdo katliamının sorumluları Yemen’de eğitilmiş

Fransa, Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo binasını basarak içeridekiler ve bir güvenlik görevlisi dahil 12 kişiyi öldüren teröristler Yemen’de askeri eğitim almış.

Dünya
12 Ocak 2015 Pazartesi

Şerif ve Said Kuaçi 2011 yazında El Kaide’nin önemli yetkililerinden Enver al Avlaki ile görüşmüş.

Paris saldırısı sonrası işbirliği içinde çalışan batılı istihbarat ve anti-terör uzmanları söz konusu teröristlerin Yemen’de son derece güçlü olan Arap Yarımadası El Kaide’si ile olan ilişkisini araştırıyor.  Yemen güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre Kuaçi Kardeşler önce Fransa’dan  Umman’a gitmişler ardından kaçak olarak girdikleri Yemen’in Marib çöl bölgesinde iki hafta kalarak silahlı askeri eğitim almışlar.

Batılı istihbarat kuruluşlarının şu andaki en büyük endişesi Paris’te olan ikili terör saldırısının ‘uyuyan hücreler’ tarafından yapılacak başka terör eylemlerini tetiklemesi.

Terörist örgütler  bazı durumlarda yetiştirdikleri elemanları saldırı yapacakları ülkeye gönderiyor ve  teröristler burada uzun bir süre hiçbir eylem yapmayarak şüphe çekmeden yaşıyor.  Teröristler ardından aldıkları gizli bir emirle veya daha evvel yapılmış bir terör eylemi sonrası harekete geçerek yeni bir saldırı planlıyor.  Terör uzmanları bu tip terör gruplarını uyuyan hücre olarak nitelendiriyorlar.