İsrailliler, Fransız halkına destek verdi

Fransa’da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısı İsrail halkından da tepki aldı.

Dünya
12 Ocak 2015 Pazartesi

Fransız Büyükelçisi Patrick Maisonnave’in resmi ikametgahı önüne gelen kalabalık, yaşanan terörü kınadı ve Fransız halkına destek çıktı.

Elçinin evi önünde toplana kalabalık tıpkı Fransa’da olduğu gibi İbranice “Ani Charlie’ (Ben Çarli’yim) şeklinde afişler taşıdı.

Gösteriye katılan bir İsrailli Yedioth Ahoronot gazetesinin mikrofonlarına şöyle konuştu: “Buraya gelerek Fransız halkına yaşadıkları trajediden dolayı destek olmak istedik, çünkü aynı kaderi paylaşıyoruz, Paris’i vuran da Tel Aviv’i vuran da aynı Terör! "

Büyükelçi daha sonra İsrail eski Devlet Başkanı Şimon Peres’i evine davet etti ve ikisi beraber objektiflere ‘Ben Charlie’yim posteri önünde poz verdiler. 

Peres basına yaptığı konuşmada şöyle dedi: “ Paris’te 12 erkek ve kadın acımasızca katledilmiştir. Buradan kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerimi göndermek isterim.

Ölenler terör ve barbarlığa karşı tarih boyunca yapılan savaşın kurbanı olmuştur. Acınız tarifsiz biliyorum, ancak emin olduğum bir şey var, o da özgürlüğün, Fransa’nın  eninde sonunda galip geleceğidir.”