Muhammed’in teröre karşı savaşı

Amerikalı Müslüman Muhammed Ahmet sosyal medyada yayınladığı çizgi filmlerle Müslüman çocukları kandıran radikal gruplara savaş açtı.

Dünya
9 Ocak 2015 Cuma

Minneapolis’te perakende dükkan işleten Ahmet kendi prodüksiyonu olan,  her biri yaklaşık 4000 dolara mal olan çizgi filmlerle  yaşları 8 ile 16 arasında olan Müslüman çocuklara barış mesajları veriyor. 

Yaptığı videoları cami ve cemaat binalarında düzenlediği etkinliklerde de gösteren 39 yaşındaki 4 çocuk babası bu savaşı bitirmek için yoğun çaba harcıyor. 

AverageMohamed.com adlı bir sitesi de bulunan barış elçisi Ahmet’in dünyayı saran radikal görüş hakkındaki fikirleri ise şöyle: “ Ben çocuklarımın böyle bir savaşın parçası olmasını istemiyorum, bu çatışmayı bu nesilde bitirmeliyiz. Çok boş vaktim olduğundan hayırlı bir iş yapmak istedim ve radikal propaganda ile ancak karşı  propaganda ile mücadele edebileceğimi düşündüm. 

Ahmet’in yaşadığı Minnesota banliyösünde Somalili büyük bir Müslüman cemaat yaşıyor ve AP’nin haberine göre söz konusu bölgeden en az 20 kişi, El Kaide bağlantılı  Al Şahab terör örgütüne katılmak için Somali’ye gitti.