Herşeyin bir ilki vardır, işte 2015’in ilk haftası bitti bile...

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
8 Ocak 2015 Perşembe

Hep bir başlangıcı bekler insan, sanki pazartesi olmadan rejime başlasa kilo veremeyecekmiş gibi, sanki ay başı gelmeden hesaplı olmaya başlasa para kaybedecekmiş gibi, sanki yaz bitince iş aramaya başlar ise bulacakmış gibi, sanki doğum gününü bekler ise onu aramak daha kolay olacakmış gibi... Ve nice sankiler ile geçiyor zaman.

Taa ki yeni bir yıl gelene kadar. İşte o zaman fark ediyoruz ne kadar çok şeyi ertelediğimizi, her yeni adım için bir başlangıcı beklediğimizi. Oysa her gün bir başlangıç değil mi? Her gün yeni bir umut ile uyanmıyor muyuz?

İşte herkesin beklediği, hedeflerin konulduğu 2015 geldi, hatta ilk haftası bitti bile. Haydi, geç olmadan atın adımlarınızı, unutmayın her gün bir başlangıç. Hatta her saat bile bir başlangıç değil mi sizce? Umutlarınız bol olsun, inancınız hep tam olsun, kalpleriniz sevgi ve ışık ile dolsun, sağlık ve şans yeni yılda sizler ile olsun. Tüm yeni başlangıçlar her gün sizin olsun!

Sevgi ile kalın, Sevgiyi paylaşın...

 

Biraz kültürel geziye ne dersiniz?

500 yıl kadar bu topraklarda hükümdarlık sürmüşler ve büyük, köklü bir tarih bırakmışlar bizlere... İşte bunu anlatan muhteşem bir müze, kesinlikle gezilmeye değer!

HİSART Canlı Tarih Müzesi:

Müzede; Osmanlı dönemine ait (1453-1923) askeri ve etnografik tarihi eserler sergilenecektir. Ayrıca, ülke tarihimizin eşsiz mirasını ve bu mirasın kayıp halkalarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla oluşturulan müze tarihin ilgili dönemlerini betimleyen dioramalarla ve mankenlerle zenginleştirildi.

Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan

Canlı Müze

Yeni bir sanat dalı olan ve 3 boyutlu resim, video ve enstalasyonlardan oluşan Canlı Müze’nin çok özel çalışmaları Türkiye’de ilk defa VIALAND AVM’de.

BJK Koleji Bilim Müzesi

12- 15 yaş grubuna, bilimin temel prensiplerini ya da teknolojik gelişmeleri göstermeyi, onlara bilim ve teknolojinin günlük yaşantı üzerindeki etkilerini, 60’a yakın öğrenme istasyonu, planetaryum ve gözlemevini kullanarak anlatılmaktadır. Bu eğitici ünitelerle ziyaretçilerin zihninde ‘nasıl?’ ve ‘niçin?’ sorularını uyandırmayı, öğrenme, keşfetme ve deney yapma isteklerini artırmayı hedefliyorlar.

Bilim Tüneli Sergisi

1 Aralık 2014 - 12 Şubat 2015 tarihleri arasında Mall Of İstanbul - 1’de son buluşları teknolojiseverlerin beğenisine sunacak. 

Beyaz Perdeden Seçmeler 

6 Süper Kahraman 3D - Dublajlı 16 Ocak’ta sinemalarda!

Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dâhisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikâyesini anlatıyor.

ZORLU GÖSTERİ MERKEZİ’NDE 10-11-17-18 Ocak tarihlerinde son gösterileri kaçırmayın!