Tora ve Bilim = DEVRİM

Toplum
8 Ocak 2015 Perşembe

70 Pencere/Shivim Panim Kış Konferansları’nın bu haftaki konuğu, Tora’da binlerce yıl önce yazılan olayların bilim tarafından nasıl yeni yeni keşfedildiğini belgelerle gösteren Devrim kitabının yazarı Rav Zamir Cohen.

Orijinali İbranice “Maapah” ismiyle çıkan kitap, bir çok ülkede farklı dillere çevrildi: “The Coming Revolution”, “La Revolution”, “A Revolução Iminente”.Türkçe’ye “Devrim” olarak çevrilen kitap, Gözlem Yayıncılık tarafından dağıtılmaktadır.

“Bugün Tora ve bilim arasında herhangi bir çelişki yoktur. Aksine, pek çok benzerlik mevcuttur. Sir Cyril Hinshelwood’un Kaliyet Araştırma Enstitüsü çin yaptığı araştırmada “Tabiat, gizemlerini sabırla öğrenmek isteyenlere ne zaman cevap vereceğine kendisi karar verir. Şu kesindir ki doğa insandan daha akıllıdır. Doğa yerine Tanrı demeyi başarabilirsek, alçak gönülllük kavramının din ile örtüştüğü yeni bir tabir bulmuş oluruz. Sonuç olarak Tora ve bilim arasında çelişki olmadığı gibi, inançlı bir kişi buradan Tanrı’ya yaklaşmak için gerekli gücü bulabilir. Çünkü bilim adamı da buna ihtiyaç duyar, o da inancı ile yaşar.” Rav İzak Peres’in Devrim kitabı hakkındaki  sözleri, Tora ve bilim ilişkisine ışık tutmakta ve akıllardaki birçok soruya cevap getirmekte.

Rav Zamir Cohen, sponsorlu olarak yapılan ve katılımcılardan ücret talep edilmeyen 11 Ocak  konuşmasında, yeni kitabı Devrim II ‘deki bazı konulardan , özellikle Mit’lerin sonundan söz edecek: “Dinazorlar Gerçekten var mıydı?”,”İnsan, Maymun’dan mı Geliyor, Yoksa Tersi mi? “, “Vücudumuz ve Ruhumuz”, “Big Bang Teorisi”,”Tora, bu Mitler Hakkında ne Diyor?”.

Rav Zamir Cohen’in konuşması, 11 Ocak Pazar saat 19.30’da Rav İzak Peres tarafından simültane tercümeli olarak gerçekleşecek.

Kayıt ve Bilgi için: [email protected]