İstanbul’da 5 rekor

Atletizm Federasyonu’nun İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlediği Federasyon Rekor Deneme Yarışları’nda iki gün de başarılı sonuçlar elde edildi.

Spor
29 Aralık 2014 Pazartesi

İkinci gün yapılan yarışmalarda dört rekor birden geldi. 23 Yaş Altı Erkekler gülle atmada 17.18’lik derecesi ile Ercüment Olgundeniz’e ait olan Türkiye rekorunu Eskişehir atletlerinden Murat Gündüz 17.95’lik derecesi ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. İkinci rekor ise Büyük Erkekler Heptatlon’dan geldi. Kocaeli atletlerinden Yunus Pehlevan, 4830’luk derecesi ile kendisine ait olan rekoru 4877’lik derecesi ile egale ederek yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

İki rekorun dışında iki rekor da sırıkla atlamada kırıldı. Yıldız Erkekler Sırıkla Atlamada 4.60’lık derecesi ile Ümit Sungur’a ait olan rekoru Mustafa Tilki 4.80’lik derece ile yeni Türkiye rekoruna imzasını attı. İkinci rekor da 23 Yaş Altı Sırıkla Atlamada kırıldı. 5.05’lik derece ile Ruhan İşim’e ait olan rekoru 5.15’lik derece ile geliştiren Ümit Sungur Yeni Türkiye Şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadı.    

Bir rekor da dün yapılan yarışmalarda kırılmıştı. 60 Metre Genç Erkekler yarışmasında 6.83 derecesiyle Furkan Şen’e ait olan Türkiye rekorunu, Antalya bölgesinden Aykut Ay 6.76’lık derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi olmuştu. Böylece Rekor Deneme Yarışlarında beş rekora imza atılmış oldu.