Demba Ba Giresse’i yerden yere vurdu

Senegal Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası kadrosuna çağrılmayan Demba Ba, teknik direktör Alain Giresse’i yerden yere vurdu.

Spor
2 Ocak 2015 Cuma

Senegal Milli Takımı’nın 28 kişilik Afrika Uluslar Kupası kadrosuna çağrılmayan Demba Ba, teknik direktör Alain Giresse’i çok sert bir dille eleştirdi.

Konuyla ilgili Senegal basınına içini döken Demba Ba, “Hemen hemen Play-offlar’da yer almış oyuncuları içeren bir kadro. Size, kadroda olmayı hak eden veya hak etmeyen oyunculardan bahsetmeyeceğim fakat bazı oyuncuların benden önce gelmesine katılmıyorum. Benim çağrılmamamın da kolayca açıklanacağını düşünüyorum. Kadronun açıklanmasının ardından milli takım teknik direktörünün bir kukla olduğu belli oldu çünkü belli başlı kararların ona ait olmadığını söylüyoruz. Kadroyla ilgili karar alan kişi teknik direktör Alain Giresse değil. Giresse, soyunma odasında ne yapacağını bilmeyen bir teknik adam. Tunus’a kaybettiğimiz maçın ardından, bezgin bir şekilde soyunma odasındaydı. Konuşmasına nereden başlayacağını bile bilmiyordu. Teknik direktörle değil ama bir kukla ile uğraştığımızı söyledim” ifadesini kullandı.

Yedi senedir çağrıldığı milli takımda sadece üç gol atmasının hatırlatılması ve bu verimsiz görüntünün kararda etkili olup olmadığının sorulması üzerine yıldız golcü şu cevabı verdi: “Milli takımda bir rekabet var fakat herkes benim neler yapabileceğimi biliyor. Gittiğim her yerde önemli goller attım. Neden attım çünkü beni iyi durumda tutan teknik direktörlerim vardı. Alain Grisse’nin takımında ben belirleyici olamam çünkü hiçbir zaman karar veremiyor. Karakterli oyuncuları yönetmek için karakter gerekiyor.”

Sakat olduğu için kadroya çağrılmadığına dair söylemler hakkında da konuşan Demba Ba, “Birkaç yıl önce bacağım kırılmıştı fakat daha sonra 3,5 - 4 yıl İngiltere’de oynadım. Sakatlık nedeniyle sadece iki maç kaçırdım. Newcastle’da sakatlık nedeniyle maç kaçırdığımı hatırlamıyorum. Chelsea’de de aynı şekilde. Beşiktaş’a geldim ve iki ufak sakatlığım oldu. Giresse beni milli takıma çağırmamak için bunu kullandı. Basın toplantısında Demba Ba sakatlandı dedi, bence başka bir bahane bulması gerekiyordu, insanlar anlardı. Açıklamasından iki gün sonra goller attım. Sakatlıkların arkasına saklanıyor fakat başka bir bahane bulsa iyi olur. Gerçek nedenleri söylemek yerine hikâyeler anlatıyor çünkü ben bile gerçek nedenleri bilmiyorum. Bu kararı yüzümü sevmediği için bile aldıysa, Giresse’nin söylemesi gerekiyor. Bahaneleri yanlış” diye görüş bildirdi.