“Gamalı haç desenli paket kağıtları toplatılmasın”

ABD’nin ilaç ve kozmetik satan en büyük zincir markası Walgreens’in, gamalı haç desenli paket kağıtlarını piyasadan kaldırılmasına tepki geldi.

Dünya
30 Aralık 2014 Salı

Amerikalı ünlü Walgreens mağazalarının üzerinde gamalı haç deseni bulunan paket kağıtlarını toplama kararı Raelian grubunu harekete geçirdi. Grup, firmanın bu kararından vazgeçmesini istiyor.

Walgreens firmasının ulusal bazda gamalı haç içeren ürünleri geri çağırma kararı üzerine dini bir grup olan Raelian, svastika-gamalı haç işaretinin barışın simgesi olduğunu belirterek firmayı protesto etti.

Raelian Hareketi’nin uluslararası üyesi ve Proswastika Birliği Başkanı Thomas Kaenzeg “Walgreens’in bu kararı bizleri çok öfkelendirdi. Hediye kaplama kağıdı olarak bu ürünlerin tekrar dağıtılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Raelian Hareketi dünyadaki hayatın bilimsel bir şekilde Elohim’den gelen uzaylılar tarafından yaratıldığına inanırken gamalı haçı bir barış sembolü olarak görüyor. Kaenzeg “Hitler ve Naziler tarafından karalanmadan önce bu sembol binlerce yıl boyunca dini bir sembol olarak iyi niyeti temsil etmekteydi. Dünya çapında mimari eserlerin dekoratif süslerinde bu sembol yer alıyor” dedi.

Gamalı haç ve Hitler resimli ürünler her geçen gün tüketici piyasalarından kendinden söz ettirirken, ABD’de bir adam kapısına gamalı haç çizildiği için polise başvurdu. North Forth Myers, Florida’da yaşayan 72 yaşındaki David Cohen, kapısına Hanuka Bayramı ile ilgili süsler koyduktan sonra gamalı haç çizildiğini bildirdi.