Lieberman: “Yolsuzluk soruşturmasının zamanı manidar”

İsrail’de partisi yolsuzluk soruşturmasına uğrayan Lieberman, soruşturmanın seçimleri etkilemeye yönelik olduğunu iddia etti.

Dünya
31 Aralık 2014 Çarşamba

İsrail Dışişleri Bakanı ve Yisrael Beitenu Partisi Başkanı Avigdor Liebarman, İsrail’de son zamanlarda yüksek seviyeli bürokrat ve politikacılara karşı yürütülen yolsuzluk operasyonunu eleştirdi.

Lieberman partisinin yüksek seviyeli politikacılarının tutuklanmasının veya sorguya alınmasının tam da seçim kampanyasının ortasına denk getirildiğini savundu. Konuyla ilgili İsrail’deki bakanlar kurulu toplantısı öncesinde demeç veren Lieberman, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski ev sahibi Manny Naftali ile ilgili bir davanın ise seçim sonrasına ertelenmesine dikkat çekti. 

Lieberman, seçim zamanı diğer partilerle ilgili davalarda hassas davranılırken İsrail Devlet Savcısı Shai Nitzan’ın kendi partisi ile ilgili baskıyı arttırması ve soruşturmayı genişletmesi ile ilgili açıklama beklediğini belirtti.

İsrail’de Kaliteli Yönetim Hareketi adlı STK ise Lieberman’ın sözlerini eleştiren bir demeç yayınladı. STK, partisinden önemli kişilere karşı yöneltilen ciddi suçlamalara cevap vermek yerine Lieberman’ın yargı üyelerine saldırmasını eleştirdi. Ayrıca yolsuzlukla mücadele için iyi bir zaman beklemenin doğru olmadığını, yargı ve kolluk kuvvetlerinin erken seçimlere göre davranmamasının isabetli olduğunu açıkladı.