Fransa polisi antisemit saldırının son zanlısını da yakaladı

Fransa polisi Paris yakınlarındaki Creteil bölgesinde oturan bir çiftin evine girerek soygun ve tecavüz gerçekleştiren sanıkların sonuncusunu da yakaladı

Dünya
31 Aralık 2014 Çarşamba

Fransa basını Creteil’deki saldırının zanlılarından olan bir kişinin salı günü Lyon yakınlarında polisin rutin araç kontrolleri sırasında yakalanarak tutuklandığını açıkladı.

Şüpheli, 1 Aralık tarihinde 2 kişi ile birlikte bölgedeki Yahudi bir ailenin evine zorla girmişti. Zanlılardan biri evdeki 19 yaşındaki genç kıza tecavüz ederken, biri de 21 yaşındaki erkek arkadaşını tutmuştu. Üçüncü bir saldırgan çiftin kredi kartlarını alarak ATM’lerden para çekmişti. Şüpheliler sorgularında evi, Yahudilere ait olduğu için hedef aldıklarını ve Yahudilerin zengin olduklarını düşündüklerini söylediler.

Olayın ardından şüpheli iki kişi kısa süre içinde yakalanmıştı. Saldırıya yardım ettiği düşünülen ancak rolü tam olarak belirlenemeyen bir başka şüpheli de göz altında tutuluyor. Şüpheliler, tecavüz, cinayete teşebbüs ve nefret suçundan yargılanacaklar.

2013 yılında Fransa’da rapor edilen antisemit olayların sayısı 421 iken, 2014 yılının sadece Ocak-Temmuz döneminde bu sayı 523’e çıktı.