Hamas Lideri Halid Meşal, Başbakan Davutoğlu ile parti kongresine katıldı

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Başbakan Davutoğlu ile beraber AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi´ne katıldı.

Dünya
29 Aralık 2014 Pazartesi

Halid Meşal, ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrenin yapıldığı salona  partililerin tekbir ve tezahüratları eşliğinde girdi.

Kongrede bir konuşma yapan Meşal, sözlerine ‘Size Kudüs’ten selam getirdim’ diyerek başladı ve Türkiye’nin, Gazze ambargosunun kalkması için dokuz şehit verdiğini hatırlattı.

Meşal, salondaki vatandaşların, "Mücahit Meşal", "Hamas sana canım feda" ve "Kahrolsun İsrail" tezahüratlarına, el sallayarak cevap verdi.

Meşal kongrede bir de konuşma yaptı.

"Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ün, 1980'de İsrail tarafından işgal edildiği zaman Konya halkının topyekün Kudüs'ü müdafaa için yollara, caddelere çıktığını söyleyen Meşal, sözlerine şöyle devam etti: "Direnişin ve izzetin sembolü olan Gazze'den sizlere selam olsun. Öyle bir Gazze ki o Gazze'deki ambargonun kaldırılması için bu mübarek ülkenin 9 ferdi şehit olmuştur. Rabbim, Türk ümmetinin şehitlerine ve Filistinlilerin şehitlerine ve tüm İslam ümmetinin şehitlerine rahmet eylesin.” 

Meşal, Başbakan Davutoğlu görüşmesi 

AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından Davutoğlu, Meşal ile birlikte Başbakanlığa ait otobüsten vatandaşları selamlayarak, Meram'daki özel konutuna geçti.

İkili görüşmede, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret etmesi de gündeme geldi.

Başbakanlık kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu ile Meşal arasındaki yaklaşık 4,5 saat süren görüşmede, Filistin, Kudüs ve Gazze'deki gelişmeler ele alındı. 

Görüşmede, Filistin Ulusal Birlik Hükümeti’nin durumu, Kudüs'te yaşanan son gelişmeler ve atılacak adımlar ile Gazze'ye yapılacak insani yardım konularında kapsamlı ve geniş değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi.