Babylon gururla sunar: Karşınızda Avishai Cohen Trio

Vokal ve basta Avishai Cohen, piyanoda Nitai Hershkovits ve davulda Daniel Dor’dan oluşan trio, 7-8-9 Ocak tarihlerinde Babylon sahnesinde olacak. Yüzyılın en önemli basçılarından biri olarak gösterilen Cohen, Şubat 2015’te yayınlayacağı yeni albümü ‘From Darkness’ öncesinde caz severlerle Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afro-Amerikan müzik ezgilerini birleştirdiği kendine özgü elektronik ve akustik caz dünyasında buluşmaya hazırlanıyor. Cohen ayrıca, 6 Ocak’ta ilk kez Ankara’da sahne alacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Aralık 2014 Çarşamba

 ‘Capri Trend’ fotoğraf sergisi 

Özel bir İtalyan vakfı olan Fondazione Capri, Mart 2014’ten bu yana Bermuda, Bakü, Johannesburg ve Mexico City’de gerçekleştirdiği Capri Trend adlı gezici fotoğraf sergisini SALT’ın ev sahipliğinde 20 Aralık’ta İstanbul’a getirdi. Capri Adası’nın sahip olduğu değerleri dünyanın farklı yerlerinde sunmayı amaçlayan sergideki fotoğraflar, Olivo Barbieri, Maurizio Galimberti, Francesco Jodice, Irene Kung ve Ferdinando Scianna’nin objektifinden Capri ruhunu yansıtarak bu benzersiz coğrafyanın görkemine tanıklık ediyor. Küratör Denis Curti’nin seçkisi olan sergide, her sanatçının adanın kültürel tarihi ve doğal güzelliklerine güncel bir ithaf niteliğindeki beşer fotoğrafı bulunuyor. Sergi, SALT Beyoğlu’ndaki Forum’da yer alan sergi, 20 Ocak 2015 tarihine kadar  devam edecek.

www. saltonline.org

Renan Koen’den ‘Kayıp İzler Gizli Anılar’ albümü

Piyanist, besteci, soprano ve müzikterapist Renan Koen’in kendi aile hikâyesi üzerine kurguladığı ‘Kayıp İzler Gizli Anılar’ adlı albümü, Kalan Müzik etiketiyle çıktı. İspanya’dan yola çıkarak Yunanistan, Anadolu, Mısır ve Ortadoğu’da geçen bu hikâyede sanatçı, aynı bölgelerden Sefarad şarkılar seçerek, çeşitli oda müziği toplulukları için bu şarkıları neredeyse yeniden besteledi.

Albümde, Sasha Rozhdestvensky (keman), Elif Kantarcı (viyola), Sedef Erçetin (çello), Ertan Tekin (duduk), Derya Türkan (kemençe), Özer Özel (yaylı/mızraplı tanbur), Mehmet Akatay (vurmalı çalgılar), Kemal Akdoğan (tenor) ve Şimon Asayas (hazan) gibi müzisyenler Koen’le birlikte yer alıyor. Martin Elias ve Koluman A.Ş.’nin değerli katkılarıyla gerçekleşen eserin prodüktörlüğünü ise Reuben de Lautour üstlendi. Kayıtları İstanbul İtalyan Sinagogu ve Babajim Kayıt Stüdyosu’nda yapıldı.

Fevzi Karakoç İş Sanat Kibele’de

İş Sanat Kibele Galerisi, resim sanatının önde gelen isimlerinden Fevzi Karakoç’un sanat hayatı boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Eserlerinde mantık ve duygu kavramlarını ustalıkla harmanlayan Karakoç, 40 yılı aşan sanat hayatında tekdüzeliğe düşmeden, sürekli yeniyi arayarak üretkenliğini koruyor. Sanatseverlerin ilgiyle takip edecekleri sergi, 7 Ocak - 21 Şubat 2015 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

issanat.com.tr

‘Romantik Muamma’

Levent’te bulunan Metropol Doctors, 25 Aralık-18 Şubat 2015 tarihleri arasında ‘Romantik Muamma’ başlıklı karma resim-heykel sergisine ev sahipliği yapıyor. Şeli Art Project tarafından düzenlenen sergide Fatih Alkan-Ümran Aria-Betül Aydıner-Rolana Ceckauskaite ve Sarantis Gagas’ın eserlerini görebilirsiniz.

www.selisanat.com

 

 

Sevgili okurlar; her yeni yıl arifesinde olduğu gibi kendimiz ve tüm insanlık için iyi dileklerde bulunalım, kötümserliğe geçit vermeyelim ve insanlıktan ümidimizi yitirmeyelim. Unutmayalım ki, her gece yeni bir aydınlığa gebedir. İyi seneler!