3D Systems İsrailli CAD co Cimatron’u satın aldı

İsrailli şirket Cimatron Ltd.in (Nasdaq: CIMT) 87 milyon $ karşılığında 3D Systems’a satıldı. Satış işleminden sonra şirketin hisse fiyatı yüzde 43 oranında yükseldi. Satın alma işleminin bedeli dünkü pazar fiyatında yüzde 47,5 daha kârlıydı

Ekonomi
19 Aralık 2014 Cuma

İsrailli şirket Cimatron Ltd.in (Nasdaq: CIMT) 87 milyon dolar karşılığında 3D Systems’a satıldı. Satış işleminden sonra şirketin hisse fiyatı yüzde 43 oranında yükseldi. 3D Systems dün kaydedilen kapanış fiyatından yüzde 47,5 daha primli bir fiyata, hisse başına 8.97 dolar karşılığında Givat Shmuel merkezli CAD/Cam şirketini satın aldı. Satış fiyatı Cimatron hisselerinin bu yılın başında yakaladığı zirve fiyatın altında kaldı.

Yöneticiliğini CEO ve Başkan Danny Haran’ın üstlendiği Cimatron, ürün tasarım yazılımı geliştiriyorken 3D Systems ise 3D yazıcı üretip ilgili ürün ve hizmet temin ediyor. 3D Systems; New York Borsası’nda 3,9 milyar dolar piyasa değeriyle işlem görüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre Cimatron ürünlerinin 3D Systems’in portföyüne entegre edilmesiyle beraber ‘3D Systems’in hızla büyüyen tasarım sektöründeki konumu güçlenecek.”

3D Systems yirmili yaşlarına girmeden önce İsrail’de yaşayan CEO Avi Reichental tarafından yönetiliyor. Reichental birkaç ay önce doktor eğitimi ve bilgisayarlı tedavi planlamasına odaklı simülasyon sistemleri geliştiren Simbionix’u 120 milyon $ karşılığında satın aldı. Kuruluşu 1982’ye dayanan Cimatron’ın hissedarları arasında iki yıl öncesine kadar Yossi Ben-Shalom ve Barak Doran’nın DBSI yatırım şirketi yer almaktaydı.

DBSI 11 yıl önce yalnızca 4,5 milyon dolara satın aldığı Cimatron’daki yüzde 46 hissesini 30 milyon doların üzerine bir kârla ikinci Nasdaq teklifi kapsamında satışa çıkardı. Kendine ait iki fon vasıtasıyla yüzde14,6 Cimatron hissesini elinde tutan Amerikalı yatırım enstitüsü Wellington’ın ana hak sahibi olduğu şirketin bugünkü satış fiyatı daha yüksek.

Haran: “Lider 3D CAD/CAM yazılım ürünlerimizi 3DS’nin gelişen tasarım ve üretim dijital ağıyla birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Biz her zaman üretim döngüsünü düzene sokan ve ürün teslim süresini kısaltan kapsamlı ve hesaplı çözümler üretmeye odaklanıyoruz ve 3DS’in bünyesinde gelişimimizi büyük ölçüde hızlandırabilir; erişim ve etkimizi genişletebiliriz,” diyor.