Ayı saldırısından ölü taklidi yaparak kurtuldu

Amerika’nın Florida eyaletinde 15 yaşındaki Leah Reeder isimli genç kız köpeğini gezdirdiği sırada bir ayının saldırısına uğradı. Franklin ilçesinde pazar günü gerçekleşen olayda genç kızın ölü taklidi yapması sayesinde kurtulduğu belirtildi. Yüzünde, sırtında, boynunda ve bacaklarında derin yaralar oluşan ve çeşitli yerlerinde ezikler olan kızın ayı tarafından ısırılmadığı açıklandı. Ameliyata girmeden önce genç kızın annesine gülümsediği belirtildi. Özel bir kanala konuşan aile olaylara tepki gösterdi. Ayıların her yerde olduğunu ve can güvenliğinin sağlanması için hükümetin önlemler alması gerektiğini söyledi.

İzzet BONOFİYEL Diğer
24 Aralık 2014 Çarşamba

Haftanın Sayısı: 1.800.000.000 $ Ebola virüsü ile savaşmak için dünya çapında toplanan para.

NİJERYA’DA BOMBALI SALDIRI

Nijerya’nın kuzeydoğusunda meydana gelen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 15 kişi hayatını kaybetti. Polis Sözcüsü Muhammed Haruna polis karakoluna yakın bir yerde meydana gelen saldırının bir terör saldırısı olduğunu belirtti. Benzer bir patlama ülkenin kuzeydoğusundaki Gombe eyaletindeki bir otobüs parkında meydana geldi. Bu patlamada ise 17 kişi hayatını kaybetti. Bu bölgede Boko Haram militanlarının yoğun olarak bulunduğu bildirildi. Son altı ayda Boko Haram militanlarının düzenlediği terör saldırılarında  güvenlik görevlileri dahil 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

 

GUANTANAMO HAPİSHANESİ KAPATILACAK MI?

Beyaz Saray’daki bir basın toplantısında ABD Başkanı Barack Obama’ya yöneltilen “Guantanamo’nun hapishanesi kapatılacak mı” sorusuna Başkan elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek yanıt verdi. Guantanamo hapishanesinde şu an sayıları 150’den az olan tutuklu için milyonlarca dolar harcandığını belirten Obama başkanlığının son iki yılında bu konuya daha çok ağırlık vereceğini belirtti. Kendisi 2008 yılında ülkenin başına geçtiğinde Guantanamo hapishanenin kapatılacağı sözünü vermişti. Ancak Obama tutukluların transferini engelleyen bir sürü bürokratik engelle karşı karşıya kaldı.

ÇIKAN

Flappy Bird adlı bilgisayar oyunu

50 milyon indirme ile bir haftada en çok indirilen oyun rekorunu kırdı.

İNEN

Yapılan bir ankette Facebook’un genç kullanıcılar tarafından beğenilmediği sonucu ortaya çıktı.

 

BELÇİKA BAŞBAKANI’NA PATATESLİ VE MAYONEZLİ SALDIRI

Valon Bölgesinin başkenti Namur’da bir konferansa katılan Belçika Başbakanı Charles Michel, feminist devrimci aktivist grubundan birkaç kişinin patatesli ve mayonezli bir saldırısına maruz kaldı. Michel tam kürsüye çıkmak üzere olduğu sırada gerçekleşen olaya tebessümle karşılık veren Başbakan ceketini değiştirdikten sonra tekrar kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi. Başbakan Michel’in genel anlamda uygulamaya koyduğu kemer sıkma politikaları nedeniyle protesto edildiği belirtildi. Protestoyu gerçekleştirenler gözaltına alınarak salondan uzaklaştırıldı. Başbakan Michel protestoyu gerçekleştiren kadınlardan şikayetçi olmayacağını belirtti.

Haftanın Sözü

“Saklanmaktan vazgeçebilirsiniz”

Barack Obama göçmenlik reformundan faydalanacak olan milyonlarca kaçak işçiye seslendi.  

Haftanın Karikatürü