Barcelona Futbol Kulübü Katar ile bağlarını koparıyor

İspanya’nın dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona, Katar Kraliyet Ailesine bağlı şirket grubu ile olan sponsorluk sözleşmesini, Katar’ın terörist gruplara maddi destek sağladığının iddia edilmesi nedeni ile yenilemeyeceğini açıkladı

Dünya
18 Aralık 2014 Perşembe

Dünyanın en popüler futbol kulüplerinden biri olan Barcelona, şimdiye kadar 200 milyon dolarlık sponsorluk sözleşmesi yaptığı Katar Devleti’nin terörizmin fonlanmasında rolü olması endişesi ile anlaşmasını yenilemeyeceğini belirtti. İsrail’in Kanal2 televizyonun verdiği haberde Katar’ın, Hamas’ın yanı sıra Müslüman Kardeşler, El Nusra Cephesi ve diğer örgütlere de destek verdiği iddia edildi. İsrail liderleri defalarca Katar’ı, Gazze’yi yöneten Hamas’a finansal destek vermekle suçlamışlardı.

Yaklaşık bir yıl sonra sona erecek olan sponsorluk anlaşması Katar Spor Yatırımları ile yapılmış ve karşılığında Barcelona Futbol Takımı, 2011-2013 yıllarında bir eğitim ve yardım kuruluş olan Katar Vakfı’nın logosunu, 2013-2015 arasında ise Katar Hava Yolları’nın logosunu formasında taşımış ve taşıyacaktı. Geçtiğimiz dört sene boyunca petrol zengini Katar, Barcelona Kulübü’nün milyonlarca dolarlık birçok projesine finansal destek verdi. Bu sözleşme yapıldığı zaman ilk olarak bir şirket, Katalan kulübünün formasına logosunu koyabilmişti fakat bu adım kulüp taraftarları tarafından hiç hoş karşılanmamıştı.