Mayir Saranga görevini devretti

Mayir Saranga 2010-2014 yılları arasında sürdürdüğü Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını Eli Arditi’ye devretti

Toplum
24 Aralık 2014 Çarşamba

Saranga 20 Aralık Cumartesi sabah duasında yaptığı konuşmada görev değişimi konusunu Caddebostan Bet El Sinagogu’nda yahidlerle paylaştı. Söz konusu bilgilendirme metni Kadıköy Yeldeğirmeni Hemdat İsrael Sinagogu’nda da Yusuf Levi tarafından okundu. Saranga, “Büyüklerimiz  yaşadıkları tecrübelerden hareketle olmalı dernek, vakıf vb benzeri yapılarla birlikte hareket etmenin daha etkili ve daha yararlı olacağı inancı ile  yapılandılar. Bu yapılanmalar sonucu güzel amaçlara hizmet eden kurumların ölümsüz olmasını hedeflediler” dedi. Sözlerine, “1899 yılında kurulan Kadıköy Hemdat İsrael Sinagog Vakfı da bu kurumlardan biri. 2002 yılında vakıf yönetim kurulunda görev almam teklif edildiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Bu görev ile birlikte ne kadar değerli bir cemaatin  üyesi olduğumu giderek çok  daha fazla fark ettim; son dört yıl başkan olarak cemaatimize hizmet etmenin onurunu yaşadım. Bugün bu onurlu görevin son günü! VGM’nün (Vakıflar Genel Müdürlüğü) uzun bir süredir Cemaat Vakıf Seçimlerine izin vermemesi nedeniyle 2010-2014 dönemi  dolan yönetim kurulumuz  bir süredir  hazır olan arkadaşlarımıza görevi devrettiler.

Ben dâhil tüm kardeşlerim Eli Arditi Kardeşimizin başkanlığında yeni oluşturulan yönetim kuruluna oy birliği ile onay verdik. Vakıf seçimlerini  yasal olarak yapabileceğimiz gün, bu kardeşlerimiz resmen tekrar seçime iştirak edeceklerdir,” diyerek devam etti. Görevi süresince tüm başkan ve YK üyesi kardeşlerinden çok şey öğrendiğini ifade eden Saranga, “Birlikte saygı ve sevgi ile tüm içtenliğimizle  cemaatimize hizmet etmeye çalıştık” dedi ve sözlerine tüm çalışma arkadaşlarına, gönüllü bayanlara, ailesine, Minix Müdürü Doli Levi ve tüm personele teşekkür ederek son verdi.