Rav Cohen Türkiye’ye geliyor

70 Pencere 11 Ocak Pazar günü, kış konferansları kapsamında televizyon ve medya programlarında geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Rav Zamir Cohen’i misafir ediyor

Toplum
24 Aralık 2014 Çarşamba

Rav Zamir Cohen’in dünyada geniş yankılar uyandıran “Devrim-Bilim Tora’nın Gerçeklerini Keşfediyor” kitabı yazın çıkmış, dağıtıldığı andan itibaren büyük ilgi ve beğeni kazanmış ve birçok arkadaş sohbetinin konusu olmuştu.

Devrim kitabı; Tanah’ın, yani, Moşe’nin Beş Kitabı, Peygamberler Kitabı (Neviim) ve daha sonraki yazıları (Ketuvim)nı kapsayan Kutsal Kitabın, doğanın yeni yeni ortaya çıkarılan sırlarını binlerce yıl öncesinde nasıl açıkladığını, açık ve net olarak gösteriyor.

Kitapta; ‘Evrenin Oluşumu, Karakter, Kader ve Özgür Seçim, Rüyaların Sırrı, Sesleri Görebilme, İdeal Uyku Miktarı, Koenlerin Kalıtımsal Devamı, Uzayda Su Havuzları, Tanah’ta Genetik Bilimi, Yaşamdan Sonra Yaşam, Cenin Görüyor ve Hissediyor, Bitkilerin Duyguları Ölçülebilir mi’ gibi daha birçok konu, kısa, kolay ve rahat okunan bir şekilde açığa çıkıyor.

Aralık ayı süresince İngiltere, Brezilya, Amerika, Kanada’yı kapsayan kültür turnesinde Londra, Sao Paolo, Texas, Los Angeles gibi bir çok şehirde bekar gençlere, kadınlara, evli çiftlere, çocuklu ailelere yönelik farklı konularda binlerce kişiye konferanslar veren Rav Zamir Cohen, İstanbul’da vereceği konferansta; ‘Tora ve Bilim Açısından Yaratılışın Altı Günü, Big Bang Teorisi, Vücudumuz ile Ruhumuz, Dinozorların Gizeminin Açığa Çıkışı’ gibi konuları ele alacak.

11 Ocak Pazar akşamı kokteyl sonrası yapılacak konferans, Rav İzak Peres tarafından simültane tercümeli olarak gerçekleşecek.