Hrisi Bahar profesör oldu

Mikrobiyoloji dalında uzun zamandır eğitim veren Hrisi Bahar 1 Aralık’ta profesör ünvanı alarak İstanbul Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında profesör kadrosuna atandı

Toplum
24 Aralık 2014 Çarşamba

1961 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Hrisi Bahar, Notre Dame De Sion Fransız Kız Lisesi’nden 1979 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayarak 1985 yılında İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda göreve başladı.

Hrisi Bahar, 1992 yılında Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı oldu.1999 yılında doktorasını tamamlayarak Klinik Mikrobiyoloji PhD unvanı aldı. 2006 yılında Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Doçenti oldu. 1Aralık’ta profesör unvanı alarak İÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında profesör kadrosuna atandı.

Prof. Dr. Hrisi Bahar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İngilizce Tıp 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin Klinik Mikrobiyoloji derslerini anlatan öğretim üyelerindendir. Tıp fakültesi öğrencilerine okutulan Temel ve Klinik Mikrobiyoloji ders kitaplarında dokuz adet bölümün yazarı olan Hrisi Bahar ulusal ve uluslararası birçok kuruluşa üyedir. Yayınları 100’ün üzerinde atıf aldı.