Rapor: 2,6 milyon İsrailli fakirlik içinde yaşıyor

Latet adlı özel yardım kuruluşu, İsrail ekonomisi hakkında yaptığı araştırmada resmi verilere göre çok daha olumsuz bir tablo çizdi; hazırlanan rapora göre, 2,6 milyon İsrailli fakirlik sınırı altında yaşıyor.

Dünya
22 Aralık 2014 Pazartesi

Yedioth Aharonot gazetesinden Omri Efraim’in haberine göre, asıl faaliyet konusu sosyal yardım olan Latet adlı kuruluştan yardım alan ailelerin dörtte birinin çocukları ayda birkaç defa aç yatağa giriyor.

Latet’in verileri yardım alan ailelerin yüzde 36’sının, çocuklarını aile bütçesine katkısı olsun diye çalışmaya zorladığını su yüzüne çıkarıyor. 

İsrail ekonomisini çok daha olumlu gösteren Ulusal Sosyal Sigorta Enstitüsü’nün İsrail resmi refah istatistiklerini yayınlamasından altı gün sonra basına yansıyan Latet raporu, özellikle İsrail toplumunun en fakir kesimlerinin ekonomik gerçekleri ile ilgili  ayrıntıları gözler önüne seriyor.

Latet’in ‘2,6 milyon fakir İsrailli’ rakamına karşı, İsrail’in Ulusal Sosyal Sigorta Enstitüsü’nün resmi raporu,   ülkede fakirlik sınırı altında sadece 1,6 milyon kişinin olduğunu gösteriyor.

Latet’ten yardım alan ailelerin devlet ilkokuluna kaydolan  okuyan çocuklarının sayısı geçen yıla göre yüzde 45 arttı.

Örgütten yardım alan kişi ve ailelerin yüzde 10’nu doldurdukları anket formunda, pazar yerlerinde bırakılan sebze ve meyveleri toplamak zorunda kaldığını belirtti.