Filistin Yönetimi: “İsrail ile güvenlik işbirliği devam edecek”

Geçtiğimiz pazar günü Ramallah’ta toplanan Filistin Yönetimi, İsrail-Filistin barışı konusunda BM Güvenlik Konseyi’ne sunulmak üzere bir yol haritası hazırladı.

Dünya
15 Aralık 2014 Pazartesi

İsrail’in Batı Şeria’daki varlığını ‘işgal’ olarak niteleyen yol haritası, BM Güvenlik Konseyi’ne de  İsrail ordusunun 1967 savaşı öncesi sınırlarına dönmesi için bir karar alması için çağrıda bulunuyor.

Filistin Yönetimi’nin toplantıda aldığı karara göre, BM Güvenlik Konseyi İsrail’in 1967 sınırlarına çekilme planını bir çalışma takvimine bağlayarak onaylamalı.

Toplantı sonrası Betlehem merkezli Ma’an haber ajansına bir açıklama yapan Filistin Lideri Mahmud Abbas’ın danışmanlarından Mahmud Habaş, söz konusu yol haritasının önümüzdeki çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi’nin onayına sunulacağını söyledi.

Habaş, Filistin Yönetimi’nin İsrail ile güvenlik konusunda işbirliğinin de devam edeceğini, bunun Filistin halkının çıkarına olduğunu belirtti.

Ancak Habaş, İsrail ile işbirliğinin Filistin halkının çıkarlarını tehdit ettiğinde kesintiye uğrayacağını da ifade etmekten kaçınmadı.