Hitler’le ‘değerler eğitimi’

Tayland’da yönetimde bulunan askeri iradenin çocuklara ahlak değerlerini öğretmesi için hazırladığı filmde, Nazilerin ve Hitler’in gözükmesi protesto edildi.

Dünya
11 Aralık 2014 Perşembe

Filmi protesto eden İsrail’in Tayland Elçisi Simon Roded basına yaptığı açıklamada,  11 dakikalık kısa çizgi  filmde bir çocuğun Hitler ve Nazi sembollerinin resmini yapmasını cehalet olarak niteleyerek, Tayland’da Holokost eğitiminin ortaokul müfredatına konulmasını tavsiye etti.

Tepki üzerine Tayland Başbakanlık Makamı yetkilisi Panadda Diskul bir açıklama yaptı.

 Diskul açıklamasında, filmde Hitler ve Nazi sembollerinin kullanılmasının bir yanlış anlama sonucu olduğunu dile getirdi ve en kısa zamanda filmin yeniden montajlanacağını, söz konusu görüntülerin çıkarılacağını belirtti.

Söz konusu kısa film, 22 Mayıs 2014’te, darbe ile seçilmiş hükümeti deviren ve ardından başbakan olan Prayuth Chan- Ocha’nın başlattığı ‘Değerler Eğitimi’ propaganda  kampanyası kapsamında yapıldı.

Chan- Ocha’ya göre Tayland halkı söz konusu bu değerlere bağlı kalırsa daha mutlu bir halk olacak.

Chan-Ocha‘nın önemli ahlak değerleri arasında, geleneklere bağlılık, monarşinin devamı, aileye saygı ve  ‘gerçek demokratik idealler’ gibi kavramlar var.