ABD Holokost Müzesi’ne rekor bağış

Amerika Holokost Müzesi’ne 25 milyon dolarlık katkıda bulunan Arizonalı aile, müze tarihinin en yüksek bağışını yaptı.

Dünya
4 Aralık 2014 Perşembe

Yardım, eğitim programlarını geliştirmek için kullanılacak. ABD’deki Holokost Müzesi’ne (US Holocaust Memorial Museum) Phoenix, Arizon’dan katkıda bulunan William Levine ailesi sayesinde müzenin etki alanının özellikle gençlere yönelik genişletilmesi ve çeşitlendirilmesi amaçlanıyor. Müzenin ‘Holokost Eğitimi için Ulusal Enstitü’ olan programının adı ‘Holokost Eğitimi için Levine Enstitüsü’ olarak değiştirildi.

Müze Direktörü Sara Bloomfield yaptığı açıklamada “Antisemitizm, nefret suçları ve aşırılıkların giderek artan bir seviyede görüldüğü bugünlerde zamanla geri plana düşen Holokost ve ondan öğrenilen dersler hiç bu kadar geçerli ve acil olmamıştı. Kayıtsız kalmak bir çözüm değil. Bill Levine’in liderliği ve cömert katkısı sayesinde geleceğe yönelik olarak tüm dünyaya ulaşabilecek tutkulu vizyon hayata geçirebilecektir” dedi.

Bağışı yapan Bill Levine konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ina Levine Bursu’nu açtığımda amacım ileri gelen akademisyenlerin müzenin kıyaslanamayacak arşivinden yararlanmaları ve yeni nesillerin eğitimine temel olacak heyecan verici bursların sağlanmasıydı. Flatbush yeşivasında genç bir öğrenciyken Holokost’u ilk kez duyduğum zamana ait uzak hatıralarımda Avrupa’daki Yahudilere II. Dünya Savaşı’nda yapılanlara inanamadığımı anımsarım. Bugün bile hayallerde canlandırılması zor ve bu sebeple eğitim çok önemli. Holokost kurtulanları ve şahitleri birer birer aramızdan ayrıldıkça daha da önemli olacak.” 
Levine ailesi bağışı, Fahri Başkan Elie Wiesel tarafından müze için başlatılan 540 milyon dolar hedefli kampanyaya kapsamında yaptı.